Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Kanye tar tillbaka tronen

Kanye West

Kontroversiella tv-framträdanden, geniförklarad musikalitet och pompösa uppträdanden till bristningsgränsen. Det stormar ständigt kring Kanye West. Allt började för 15 år sedan då han hoppade av college för att satsa allt på musiken.

Kanye slog tidigt ned som en klusterbomb i hiphop-världen och vägen låg öppen för nya erövringar. Det var förstås innan han somnade vid ratten och körde av vägen med sin Lexus efter några studiotimmar för mycket och slog käken ur led. Det stoppade honom ändå inte från att tre veckor senare spela in låten Through The Wire med fixerad käke. Skivkontraktet med Roc-A-Fella Records spikades och albumet The College Dropout (2004) såldes i 441 000 exemplar under den första veckan. Under de följande åren släpptes Late Registration (2005), Graduation (2007) och sorgealbumet 808s & Heartbreak (2008) – alla succéer och flerfaldigt prisbelönade.

I november 2010 kom albumet som fick tvivlarna av Kanyes musikaliska förmåga att äta upp sina ord. En enig kritikerkår förde händerna fram och tillbaka genom luften och saluterade Kanye för My Beautiful Dark Twisted Fantasy som en av årets bästa skivor. Hamnade han inte högst upp på årsbästalistorna så kunde han åtminstone glädja sig åt att han sålde en halv miljon skivor första veckan i USA.

För att ytterligare befästa 2011 som hans år släpper Kanye inom kort en skiva med Jay-Z, mannen som en gång gav honom starten på den raketkarriär han förtjänar. Watch The Throne är giganternas samarbete som får det att vattnas i munnen. Bara blotta tanken på en gemensam turné i sommar känns nästintill overklig, men är nu alltså en dröm som mycket väl kan bli sann.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Kanye tar tillbaka tronen - Kanye West Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17