Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Ingenting är heligt

Is Tropical

Ett par timmar innan Is Tropical exploderar på Debaser Slussen träffar jag bandmedlemmarna Simon, Dominic och Gary för ett snack om porr, mystik och törsten efter uppmärksamhet.

Bandnamnet Is Tropical skapar associationer till varmare breddgrader men har sin grund i viljan att fly bort, en slags eskapism och själplågande ironi.

Simon: När vi formade bandet var det en väldigt kall period i London och vi levde i en hård miljö.

Dominic: Vi gjorde musik som handlade om ett klimat som det egentligen var värdelöst att tänka på. Inte för att vi vill klaga eller är emo på något sätt.

Medan en av mina vänner geniförklarade det mångbottnade i Is Tropicals musikvideos till The Greek och Lies, fördömde den andre gruppens törst på tom uppmärksamhet.

Annons

Simon: Vi gillar porr och våld helt enkelt. När vi surfar på nätet letar vi inte efter trist skit eller saker som inte ger någon reaktion. Att läsa en bok i tre månader, för att sedan analysera varenda liten rad är att ta det alldeles för långt.

Dominic: Det är ändå bra att människor väljer att diskutera vad man håller på med, för vid slutet av dagen spelar det egentligen ingen roll om det är bra eller dåligt, allt handlar ändå om vem som får mest uppmärksamhet.

Is Tropical döljer sina ansikten så fort det vankas pressfoto eller scenframträdanden. Vid en enkel Google-sökning går det inte ens att hitta en simpel Wikipedia-biografi.

Simon: Jag tror att det bidrar till att folk vill prata med oss när de kommer till våra gig. Det är alltid roligare att prata ansikte mot ansikte med sina fans. Så efter våra spelningar brukar vi alltid sälja våra skivor och t-shirts personligen, utan våra masker på.

Gary: En gång snodde vi faktiskt Cheryl Coles biografi på wikipedia och bytte helt enkelt bara ut hennes namn mot Is Tropical.

När maskerna dragits över huvudet, konserten dundrat igång och publiken väl förstått att det vi får bevittna är ett välregisserat försök att förse publiken med epilepsi, kan jag bara kapitulera inför en hype som inte kommer att dö ut i första taget.

Följ deras resa på http://istropical.tumblr.com/.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Ingenting är heligt - Is Tropical Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17