Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

[ingenting] har äntligen blivit någonting

”Du måste vara liten för att vara stor”, sjunger de i P3-hiten Halleluja! och ingen förstår riktigt vad de menar. Men efter att ha pratat en stund med trummisen Mattias är storleksparallellerna plötsligt glasklara: de vill bara spela, inte åka limo.

Ni har funnits sedan 2003. Hur känns det att äntligen slå igenom?

Alltså, vi ser det inte riktigt som att ”YES! Nu har vi slagit igenom!”. Vi har ju spelat jättemycket redan och trots att vi haft en riktig hit nu får vi ju inte åka limousin direkt. Det är inget vi strävar efter heller, men det är väldigt kul att det kommer fler folk på spelningar och sådär. Och att vi får fler spelningar såklart!

Berätta historien om namnet [ingenting].
När vi släppte vår första EP hade vi en dum idé om att släppa musik utan att folk skulle veta vilka det var som gjort musiken. Det skulle vara blanka skivor liksom. Fast skivbolaget tyckte det var en dålig idé och den bästa kompromissen vi kunde komma på blev att heta [ingenting], haha.

Vilka låtar från nya skivan gillar du bäst?
Det är nog Dina Händer är Fulla av Blommor och Lång Väg. Och så Halleluja! Jag gillar den jättemycket. Den är fin och enkel, men har en djupare innebörd om man lyssnar närmare. Det är det jag gillar så mycket med våra låtar. De som lyssnar kan välja om de vill ta till sig av texten eller bara lyssna på en bra låt liksom.

Annons

Vilken låt är roligast att spela live?
Av alla låtar vi gjort – Led Mig Hem. Den är liksom så intensiv. Jag och vår andre trummis Nicke har så bra samspel i den och vi får utrymme att hitta på roliga grejer och sådär i den!

Vilken festival ser du mest fram emot att spela på i sommar?
I Sverige – Arvikafestivalen. Jag har alltid tyckt att det är en mysig festival. Men jag ser mest fram emot Traenafestivalen, som är på en liten ö utanför Trondheim. Vi har liksom bett om att få spela på den, så det ska bli kul!

Top 5 [ingenting]
Halleluja!
Dina Händer är Fulla av Blommor
Punkdrömmar
Medan Vi Sov
Här Kommer Solen

Bästa festivalminnet som band?
Arvika 2007, tror jag. Det är både det sämsta och det bästa. Vi spelade på en bra och härlig scen och fick verkligen jättebra respons från publiken. Alltihop var en trevlig tillställning förutom att vår gitarrist bröt benet dagen innan när vi lastade grejer och inte kunde vara med. Men det är ändå en av de finaste spelningarna hittills.

Bästa festivalminnet som festivalbesökare?

När Bear Quartet skulle spela på Hultsfred år 2000 och synthkillen var den enda som dök upp. Han gjorde en helt magisk konsert, ensam.

Vad har ni för framtidsplaner?
Vi planerar att börja spela in snart igen. Och så ska vi fortsätta turnera lite i Norge i höst.

Vilken musik har du i din Ipod just nu?
Just nu så lyssnar jag faktiskt oavbrutet på First Aid Kit. Mest för att jag spelar med dem nu, men jag tycker att de är oerhört bra också.

Visa kommentarer / Kommentera nu
[ingenting] har äntligen blivit någonting - Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17