Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Inför Way Out West

Digital Life tar pulsen på festivalen och de hetaste akterna

Så är det äntligen dags, högtiden Way Out West. Och som vanligt med festivaler finns det val att göra och tips att mottaga.

För att göra det lite enklare för er hjälper givetvis Digital Life till med några korta visdomsord inför helgen genom att radda upp sex viktiga punkter. Håll till godo.

Glöm inte bort: Dungen

Nej, vi snackar inte om bandet utan om det scenområde som lades till förra året. Många kan nog missat det då, i och med att de allra mest välkända artisterna in visade upp sig där, men scenen huserar många intressanta akter, främst elektroniska sådana, i år och området har en USP till: man får dricka öl hela vägen fram till scenkant. Vill ni ha tips om intressanta akter som dyker upp på scenen kan vi rekommendera Av Av Av, Yung Gud, Todd Terje & The Olsens, Daphni samt Studio Barnhus-killarna Axel Boman och Kornél Kovács.

Mest intressanta scen: Linné

Visst, de riktigt stora akterna spelar som vanligt på de två största scenerna – men de intressanta spelar i Linnétältet. Det spelar i princip ingen roll när du besöker Linnéscenen under festivalen, de bra bokningarna avlöser varandra. Allra bäst ser kanske lördagen ut. Eller vad sägs om spelningar som Amason, Run The Jewels, Lorentz och Ride. Direkt efter varandra. Hua!

Missa inte: FKA Twigs

Det finns såklart mycket man inte ska missa. För visst lär nämnda Amason och Lorentz bjuda upp, visst är det speciellt att se Patti Smith framföra hela Horses eller bara att se Lauryn Hill (!) på svensk mark. Och ingen vill väl missa Pet Shop Boys syntpop-show eller Tyler The Creators energiska scenframträdande. Men! Ska vi bara välja en spelning ni inte får missa, då säger vi brittiska FKA Twigs på Linnéscenen torsdag, 22:00. Det lär bli magiskt!

Annons

Jobbigaste krock: Bananpiren vs Film Studios (torsdag)

Det ser faktiskt inte alls så farligt ut i Slottsskogen, de allra flesta spelningarna klaffar tämligen väl. Utan det är som vanligt så att det är Stay Out West som blir problemet – och allra värst är nog torsdagsnatten. För på Film Studios spelar de brittiska succéakterna Shamir och Låpsley medan Bananpiren besöks av Goat, Death Team, LA Priest och Vince Staples. HUR ska man kunna välja? Och vet ni, då har vi inte ens nämnt att Viet Cong spelar på Pustervik…

Strunta i: Folk

I vanliga fall är Folk, vid Järntorget, en väldigt trevlig lokal att se spelningar på. Men när 25 000 människor ska ut i natten kommer det vara väldigt, väldigt litet. Utan att ha koll på exakta siffror känns det orimligt att de kommer ta in mer än säg 500 – vilket borde innebära rejäla köer om man önskar se akter som Wildbirds & Peacedrums, Sunn O))), Dan Deacon eller Yung.

Högst förväntningar: First Aid Kit

Allt systrarna Söderberg rört vid de senaste åren har blivit till guld. Det spelar ingen roll om det handlat om album, covers på Polarpris-vinnares största hits, egna världsturnéer eller framträdanden i stora tv-shower. Så att förväntningarna på den svenska duon är skyhöga är nog ingen underdrift direkt. Men med tanke på den höga jämna nivån som de två håller lär risken att fansen blir besvikna vara rätt så liten.

Spelschema

Spellista (Spotify)

Visa kommentarer / Kommentera nu
Inför Way Out West - Digital Life tar pulsen på festivalen och de hetaste akterna Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17