Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Inför: Hultsfredsfestivalen 2013

De senaste veckorna har varit mörka för oss musikentusiaster när först Siesta, och sedan Peace & Love gick i graven. Men än har inte festivaldöden utrotat allt roligt i sommar. I helgen går anrika Hultsfredsfestivalen av stapeln, om än i en ny tappning, på ny mark. Frågan är nu bara om folket ska hitta dit, om vädergudarna kommer vara snälla mot de festsugna och om vi på Digital Life får våra förväntningar uppfyllda.

Knarrholmen smygstartade den för ett par veckor sedan i den göteborgska skärgården och Summerburst pumpade på förra helgen. Men det är nog ändå först kommande helg som den drar igång på riktigt, festivalsäsongen det vill säga. Mycket har hänt sedan Hultsfredsfestivalen drog igång i mitten på åttiotalet, publikframgångar, publiktapp, konkurs och flytt till Sigtuna. För att bara nämna några exempel. Men ljummen öl, svensk sommar, fantastiska konserter och nya bekantskaper är antagligen vad de allra flesta vill komma ihåg. Och nu är det så äntligen dags igen.

Inför årets nysatsning har de tyska ägarna i FKP Scorpio valt att bredda det väl intrampade rockspåret från den gamla goda tiden. Och det rejält. På årets spelschema trängs allt ifrån tangentbords-DJs som Adrian Lux och gamla shoegaze-rävar som My Bloody Valentine med hiphop-giganter som ASAP Rocky och Looptroop Rockers. En minst sagt blandad kompott som tycks lira väl med tyskarnas ambition att nå ut till så många som möjligt.

Den fina gesten att ge innehavare av både Siesta- och Peace & Love-biljetter fritt inträde vittnar om FKP Scorpios välmående, och i synnerhet stora pengapung. Med två starka konkurrenter ur spel, och med systerfestivalen Bråvalla inom räckhåll, tyder det mesta på att Hultsfredsfestivalen nu äntligen växer sig starkt igen. Men det återstår att se.

Joakims Pepp:

Annons

* Kurt Vile & The Violators – med en handfull riktiga pangalbum i ryggen är Kurt Vile en av rockens nya fanbärare.
* Shout Out Louds – våra svenska indierävar har (nästan) aldrig låtit bättre.
* Fatboy Slim – jag är en av många som dansat mig svettig till låtar som Praise You och Right Here, Right Now. Att nu äntligen få göra det på svensk mark är löjeväckande härligt.

Joakims Orosmoment:
* Tiderna – mycket av spelschemat känns som en praktikantsmiss.
* Lokaltrafiken – kommer bussarna verkligen komma iväg smärtfritt från ett kokande Stoxa?
* Golfbanan – Sen när mår en golfbana bra av att agera festivalplats?

Jonathans Pepp:

* Le1f – sen min vän spelade Wut för mig har jag väntat på att få se honom live, förväntningarna är ordentligt höga.

* Postiljonen – drömsk pop passar allra bäst en sommarkväll i solnedgång.

* Att bli överraskad – halva grejen med festival är ändå att bli överraskad, att gilla något man inte visste att man skulle gilla. Hoppas på det i år också.

 Jonathans Orosmoment:

* Kommer det komma något folk? En folktom festival är rätt trist, så hoppas på det bästa.

* MBV spelar 18:15, sen när är goter ute så dags?

* Är inte startfältet aningen tunt? Jag är inte helt blown away.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Inför: Hultsfredsfestivalen 2013 - Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17