Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Göteborgs stolthet

Håkan Hellström

36-åringen som får det att bubbla i magen av förväntningar så fort ett rykte om en ny skiva börjar gå är äntligen albumaktuell. Recensenter över hela Sverige har hyllat verket, men den som verkar mest nöjd är Håkan Hellström själv.

– Jag hade ganska storslagna idéer med den här skivan redan innan vi började med den. Jag tror aldrig jag haft så storslagna idéer som jag hade med den här faktiskt.

Tio år har gått sedan Håkan tog över poptronen i Sverige. Då sjöng han om Göteborg, brustna hjärtan och sjuttonåringar. Idag är innehållet snarare en genomtänkt dröm än en rad Morrissey-inspirerade och hjärtskärande textflöden.

– Jag tänkte mig väl att det skulle vara någon slags berättelse. Nästan som en musikal fast i pop och rock, där musiken liksom aldrig slutade utan bara löpte på som en film ungefär. Med en början och ett slut.

Långt ifrån målet
När målet är så väldefinierat och drömmarna så stora är det lätt att bli besviken på resultatet, men Två Steg från Paradise har bara ytterligare bevisat Håkans plats som Sveriges största nutida poet, musiker och artist.

Annons

– Jag kanske hamnade långt ifrån det målet jag satte upp, men jag tycker ändå jag lyckades med en del av det. Det är lite som en resa på något sätt. Egentligen handlar det ju bara om att man ska njuta och digga de här låtarna.

Fruktansvärt nöjd
Redan vid debuten kring millenieskiftet blev Håkan påhoppad för sin usla sångröst som av många ansågs vara alldeles för ofullkomlig för att kunna levas på. Men göteborgaren som aldrig sparar på leenden och inspireras av såväl svenska viskungar som brasilianska beats visade snabbt vad han gick för. Uppenbarligen lät han sig inte påverkas allt för mycket av vad som sades, för nu är han inne på sitt sjunde studioalbum.

– Jag är fruktansvärt nöjd med skivan. Jag känner att jag har något i handen på något sätt och jag känner mig väldigt säker på att folk inte kommer att bli besvikna.

Källa: Universal Music

Visa kommentarer / Kommentera nu
Göteborgs stolthet - Håkan Hellström Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17