Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

En varm vind genom höstnatten

Friendly Fires

Mörkret har lagt sig och sommaren är över. För Friendly Fires har de senaste månaderna bestått av ett intensivt turnéliv i stekhet sol. Nu ska klubbnätterna lysas upp av den färgsprakande popen och vi passade vi på att möta upp bandet inför deras midnattsspelning på Debaser Medis i Stockholm.

Hur har sommaren varit?

Vi har i princip bara spelat på festivaler och när vi räknade ihop dem kom vi fram till att det hann bli 37 stycken. Det är en jävla massa festivaler. Tyvärr blev det inget återbesök i Sverige men vi bara måste tillbaka nästa år.

Hur kommer det sig att er musik låter som en tropisk paradisö, attackerad av ett elektriskt, färgglatt åskväder. Ni är britter, inte sant?

Vi vet faktiskt inte hur det blev så, jag antar att vi bara ville göra någonting ljust och upplyftande. Som du säger så finns det inte mycket musik från Storbritannien som låter på det sättet. När man gör musik är det alltid bäst att låsa in sig i en ljudisolerad lägenhet och täcka för alla fönster. På det sättet fungerar Storbritannien perfekt. Du är så långt ifrån en tropisk solsemster du kan komma, och får istället skapa din egen värld för musiken.

Annons

I mina ögon skapade ni det perfekta sommarsoundtracket med Pala, men vad var era personliga mål med ert andra album?

Vi ville inte göra någon tvärsväng från vårt tidigare material, utan istället ville vi anamma det bästa från debutalbumet, framför allt från singlarna Kiss of Life och Jump in the Pool. Vi ville helt enkelt fortsätta där vi lämnade och göra det större, men samtidigt mer komplext.

Vad kan stockholmarna förvänta sig vid midnatt?

Tyvärr kör vi inte med vår egna scenanordning ikväll, men i och med vårt nya album så kan de vänta sig något större, mer varierat än vad vi haft möjlighet att visa tidigare. Med vårt gamla material bestod livekonserterna av en spurt från start till mål. Nu har vi tid att stanna upp, reflektera och bjuda på någonting nytt.

Visa kommentarer / Kommentera nu
En varm vind genom höstnatten - Friendly Fires Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17