Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Festivalsommar 2011

Festivalsverige liknar i dagsläget en krigszon. För bara några år sedan handlade nästan allt om Hultsfred eller Arvika. Dit kom de största artisterna, tv direktsände från Hultsfredsfestivalen och de andra festivalerna fick dela på resterna.

Men så slog sig Sweden Rock och Peace and Love fram med vassa armbågar för att erövra de större bokningarna. Plötsligt tog allt en ny vändning och högst upp på tronen står nu två andra festivaler. De gamla klassikerna fick istället slåss mot uppstickare som Putte i Parken och Siesta.

Konkurrensen är hård och alla kommer inte att överleva till nästa sommar. Arvikafestivalen har redan nu fått lov att kasta in handduken. De enda vinnarna blir besökarna som får fler nischade festivaler, där du till slut får en lineup skräddarsydd för just din musiksmak. Vi har redan hunnit med att besöka Metaltown i Göteborg och idag äntrar Coldplay scenen på Where the Action is. Detta tänker vi inte missa under resterande del av vår Svenska festivalsommar!

Peace and Love
28 juni-2 juli Borlänge

Låt oss kalla den för Hultsfredsdräparen. Peace and Love-festivalen i Borlänge sålde slut varenda år från 2003 fram till att de 2009 dundrade till med över 41 000 betalande besökare. Nu bokar de band i världsklass och ser ut att sitta ohotade på tronen även i år.
Missa inte!
Bob Dylan, The Strokes, Deadmau5, CunninLynguists, Sage Francis, The Vaccines, Det Vackra Livet

Sonpisphere
9 juli Stockholm Globe Arenas

Den internationella endagsfestivalen Sonisphere stoltserar varje år med metalens giganter och i år är inget undantag. Tidigare har både Metallica och Maiden gästat Sonispherefestivalen i Sverige och i år får vi njuta av Mastodon, In Flames och Slipknot!
Missa inte!
In Flames, Slipknot, Mastodon, Arch Enemy, Kvelertak, Graveyard

Annons

Hultsfredsfestivalen
14-16 juli Hultsfred

Det som en gång i tiden var Sveriges största festival fick kasta in handduken förra året då de ställde in på grund av för få sålda biljetter. Men skam den som ger sig. Det tyska företaget FKP Scorpio investerade i ett stycke rockhistoria och stoltserar med klassisk brittrock, tunga elektroakter och ett hypat hiphop-crew.
Missa inte!
Morrissey, 2ManyDjs, OFWGKTA, Suede, Primal Scream, Prodigy, The Tallest Man On Earth, Beady Eye

Emmabodafestivalen
27-30 juli Emmaboda

Många ser festivalen som indiepoparens självklara hem men evenemanget har de senaste åren breddat sin elektroniska nisch. Emmabodafestivalen är en riktig klassiker där den vanliga avspärrningen mellan scen och camping inte existerar. Dessutom krockar inga band med varandra!
Missa inte!
Infected Mushroom, The Bloody Beetroots Death Creaw 77, The Hidden Cameras, Skrillex, Two Door Cinema Club

Way Out West
11-13 augusti Göteborg Slottsskogen

Way Out West har sedan 2007 bokat de mest hypade artisterna och säljer traditionsenligt slut varje år. Festivalen är campingfri och håller till i Slottsskogen. När sista bandet har gått av scenen för kvällen, ockuperas Göteborgs klubbar av ytterligare artister för festivalbesökaren.
Missa inte!
Prince, Kanye West, Tiesto, Pulp, Fleet Foxes, The Avett Brothers, Robyn, Wiz Khalifa, James Blake, Säkert!

Popaganda
26-27 augusti Stockholm Eriksdalsbadet

Den lilla popfestivalen växer så det knakar och i år har de lagt beslag på en av årets bästa och största bokningar. Förgående år gästade Belle & Sebastian, The Magic Numbers och Hot Chip festivalen. I år är det överlägset största namnet Arcade Fire.
Missa inte!
Arcade Fire, Lykke Li, Cults, The Go! Team, Architecture in Helsinki

Visa kommentarer / Kommentera nu
Festivalsommar 2011 - Musik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17