Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Festivalguiden 2014

Festivalsommar!

Festivalsäsongen är igång, och för att göra det lättare för dig att hitta rätt i årets festivaldjungel listar vi här det bästa Sverige har att erbjuda i sommar!

Bråvalla (26–28 juni)
När festivaldinosaurierna nu har dött ut är det upp till den unga festivalen Bråvalla att bära fanan vidare. Precis som föregångarna så siktar man brett och årets uppställning täcker in popen, rocken, hiphopen och den vedertagna house-musiken. Dragplåstren är ett av världens största heavy metal-band, Iron Maiden, och en av världens största hiphop-artister, Kanye West. I skuggan av giganterna lurar intressanta Elliphant, Haim och Sam Smith.

maiden

Emmaboda (22–26 juli)
Festivalen som har funnits i 24 år är trots sin ålder fortfarande en festival att räkna med när det kommer till ny musik. Varje år bjuder man på det färskaste av vad indievärlden har att erbjuda. För den musikintresserade är det bara att parkera sitt tält bland de småländska granarna och njuta av house-souliga Gramatik, storslagsdystra Nicole Sabuoné och sprakande Panda Da Panda.

panda

Storsjöyran (31 juli–2 aug)
Den 2 augusti befinner sig bandet som med låten Firestarter gjorde technon odödlig på en scen i mitten av Sverige. Annars består 90 procent av årets akter av svenska band och artister. I täten står storfavoriterna Veronica Maggio, Icona Pop och Laleh. Bredvid står Looptroop Rockers, Abidaz och provokativa Kartellen som utmanar bilden av den svenska jämlikheten. Personligen tycker jag att det är nyanserna som Little Jinder skapar när hon sjunger på svenska som kommer att förflytta den svenska popmusiken framåt.

maggio

Stockholm Music & Arts (1–3 aug)
Storstadsfestivalen som tidigare lyckats få legender som Patti Smith, Björk och Prince att besöka lilla Skeppsholmen håller fast vid traditionen och kan detta år stoltsera med Neil Young & Crazy Horse. Lika spännande är 70-talspunkbandet Televison som med sina psykedeliska syntar var föregångare till new wave-musiken. Som om inte det räcker så kommer bland annat Titiyo och Marit Bergman att tolka countrylåtar tillsammans med Jill Johnson.

Annons
neil-young

Way out West (7–9 aug)
Den vuxna festivalen som tillfredsställer alla städade storstadshipsters våta drömmar. Årets triumf stavas Outkast och Janelle Monaé. Även kollaboration mellan Röyksopp och Robyn, indiedarlingen Blood Orange och nya stjärnskottet Mapei kommer att mätta de mest giriga musiknördarnas öron med melodier som funkar lika bra i en svensk storstadsnatt som på en lerdränkt åker.

outkast

Visa kommentarer / Kommentera nu
Festivalguiden 2014 - Festivalsommar! Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17