Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Fantabolous Lazee

Han är bundis med superproducenten RedOnes nya r&b-favorit Mohombi och hjälper utsatta barn med sin musik. Sveriges ödmjukaste skrytmåns släpper nytt i höst och Digital Lifes Josephine Sjöqvist tog chansen att höra hur musiklivet rullar på för honom.

Hur har sommaren varit?
Fantabolous! Jag har tyvärr inte sett så många spelningar förutom mina vänner The Sounds. Men jag har spelat in som en galning däremot, haha, så chillaxin’ är något som inte händer på grund av The Work Nation Season som vi kallar det.

Hur var samarbetet med Mike Posner?
Det var inte officiellt från början. Jag gillade låten så mycket att jag gjorde en remix på den. Det gör jag med de flesta låtarna jag tycker om. Det var definitivt positivt med tanke på hans bolag. Han har hört den och alla mina fans älskar den och ”I do it for them” så jag är nöjd.

Mohombi då? Hur har det funkat med honom?
Mohombi är bara inte Europas bästa manliga sångare. Han är även en bra vän till mig och varje gång vi ses så är det glädje och fest och det var exakt så Do It kom till. Vi spelade in den på en kväll, men tanken var att göra en låt där vi förklarar varför vi gör det vi gör och varför vi älskar att göra det. Den glädjen vi har mellan oss hör man också på låten. It makes you feel good.Tror du att Calling out och samarbetet med BRIS har påverkat bilden av dig som artist?
Yeah, definitivt. Jag har gått från en hiphop-artist till en artist in general. Jag ville ge tillbaka till mina unga fans på ett annat sätt än med min musik och att kunna vara ett språkrör för BRIS var det bästa sättet tycker jag.Vilka andra skulle du vilja samarbeta med?
Jag hade verkligen velat samarbeta med Quincy Jones. Jag har träffat honom och hängt ett antal gånger och han inspirerar mig varje gång.Hur skulle du beskriva din musik?
Det bästa sättet jag kan beskriva min music är fantabolous. Jag koncentrerar mest på att göra bra music, inte en viss genre, när jag jobbar.Vad har du för mål med musiken?
Mina mål med musiken är att fortsätta sprida min musik runt världen. I höst släpper jag min nya skiva, Suppose To Happen, vilket jag är väldigt stolt över. Kommer vara soundtracket för vår generation.Hur kom du in på hiphop-spåret från början?
Min pappa var DJ så jag har alltid haft musik omkring mig, men hiphop hittade jag själv när jag var typ sju år gammal. Jag minns inte första låten, men minns tiden jag blev kär i hiphop.Vilka var dina första idoler?
Min första idol var faktiskt Bob Marley men nu när jag har lärt mig mycket mer om music så lägger jag till Quincy Jones och Jay-Z också.Alltså… du har varit öppningsakt åt bland andra Lady Gaga, Snoop Dogg och Wyclef Jean. Hur gick det till?
Bra musik talar alltid för sig själv (tack Gud), vilket gjort att jag hamnat på samma scen som Clef, Gaga och så vidare. Det roliga är att Lady Gaga faktist var förband åt mig 2008 på The Voice-konserten. Fast då var hon inte ”Lady Gaga” – megastjärnan som hon är idag.Vilken av dina låtar är du mest stolt över?
Alla mina låtar är som mina barn, jag älskar inte den ena mer än den andra, haha.Vad har du för låtar på din Ipod just nu då?
Min egen musik, mycket Jay-Z, en del Ryan Leslie, Anita Baker, Drake, Bob Marley, Michael Jackson, Lil’ Wayne och mycket mera. Över 2300 låtar iallafall.Lazee topp 5: Rock Away, Do It, Calling Out, I’m Not Pop, All Across The World

Tre låtar Lazee önskar att han skrivit själv
Bob Marley Waiting In Vain
Michael Jackson Human Nature
Boys To Men Mama Song

Visa kommentarer / Kommentera nu
Fantabolous Lazee - Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17