Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Eels i högform

Eels - Wonderful, Glorious

Ett Eels-album innehåller som regel ofta höga toppar och låga dalar. På Wonderful, Glorious har Mark “E” Everett och hans kostymprydda kvartett, med all rätt, fokuserat på de förstnämnda.

Eels är ett av få kontemporära rockband som lyckats skapa sin egna ogenomträngliga musikaliska sfär. De har ett sound som tycks vara omöjligt att plagiera och med det också omöjligt att beskriva. Eels låter som Eels, och så gör även Wonderful, Glorious, de kaliforniska lo-fi-rockarnas tionde album i ordningen.

Trots det igenkännande soundet tycks Eels, och kanske framförallt E:s låtskrivande, genomgått en viss attitydförändring. Om föregångaren Tomorrow Morning, som avslutade bandets konceptalbums-trilogi, präglades av en drömsk och optimistisk framtoning så bjuder Wonderful, Glorious på något mer hårdkokta och självsäkra låtar, skrivna på klassisk rock’n’roll-manér.

Det finns egentligen ingenting att klaga på när det gäller detta album. Det är bara att tacka och bocka för god insats och hålla tummarna för att Eels goda form håller i sig. För när man diskuterar rockmusik år 2013 så blir det inte mycket bättre än så här.

eels_wonderful_glorious1

Lyssna på Spotify

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Eels i högform - Eels - Wonderful, Glorious
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17