Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

bob hund – 13 juni, Liseberg

När bob hund är som allra bäst och galnast är publiken i extas – från Thomas första obalanserade hopp till att vägkonen får agera huvudbonad.

[dropcap]F[/dropcap]ramförallt brukar de komma till sin rätta plats på en svettig klubbscen eller inför en berusad festivalpublik. När de ställer sig på Lisebergs stora scen denna måndag har en ganska liten men tapper skara samlats i ett mulet och regnigt Göteborg.

Det är inte de bästa förutsättningarna och med den låga volymen känns det till en början som att vi för ovanlighetens skull ska få bevittna en medioker bob hund-konsert. Så fel jag hade. För när maskineriet går igång och hitkavalkaden tar fart går det som vanligt inte att värja sig för bandets svårslagna energi, och Sveriges mest karaktäristiska frontman.

Långsamt vaggas vi in i rätt stämning med bob hund 2020 för att i nästa skede skrika oss hesa till Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk innan vi kastas in i klassikern, Nu är det väl revolution på gång?. Konserten kommer igång på riktigt och bob hund visar sig från sin gamla goda sida. Det är ingen revolution men däremot är det ett band som visar hur man fortfarande bjuder på svårslagen underhållning efter 20 år i toppen. När väl stämningen är satt tappar de aldrig greppet.

Efter Ett fall och en lösning gör vakterna ett tappert försök att lugna ner publiken. Den något svalare stämningen håller i sig ett par låtar innan allt till slut brakar loss i en kaosartad Istället för musik: förvirring. Konserten avrundas med titelspåret Det överexponerade gömstället – en låt Thomas anser helt sakna attraktionskraft då han tycker att publiken kan börja vandra hemåt. Istället blir det en närmast magisk stämning som jag inte upplevt på en bob hund-konsert tidigare.

Annons

Setlist:
bob hund 2020
Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk
Nu är det väl revolution på gång?
Skall du hänga med? Nä!!
Stumfilm
Festen är över
Ett fall & en lösning
Letar oväder
Tinnitus i hjärtat
Fantastiskt
Istället för musik: förvirring
Popsång (mot min vilja)
Tralala lilla molntuss, kom hit skall du få en puss
Allt på ett kort
Det överexponerade gömstället

Visa kommentarer / Kommentera nu
bob hund – 13 juni, Liseberg - Musik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17