Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Att bli kär i Veronica Maggio

Hon är den svenska soulpop-prinsessan som med sitt fagra utseende debuterade med en singel som handlade om att bli dumpad. Till en början var jag varken intresserad av hennes brustna förhållanden eller den småskaliga popen – hon var inte alls min typ. Året var 2006 då jag hängde med Snooks andra skiva. Ett år senare var jag förälskad.

Veronica Sandra Karin Maggio tog sina första steg i Uppsala. Sin första inblick i vad som skulle komma att bli hennes musikaliska karriär fick hon från pappas bokhylla där kassettband med italiensk pop och schlager stod uppradade. Artister som Lucio Battisti, Rita Pavone och Adriano Celentano fick Maggio att uttrycka sin artistiska förmåga genom dans och sång i vardagsrummet. Gymnasietiden tillbringade hon på Bolandskolans musiklinje i Uppsala och efter ett år som servitris i Oslo begav hon sig till Stockholm där hon träffade låtskrivaren och producenten Stefan Gräslund. Debutalbumet spelades in kort därpå och då var det dags för vårt första möte.

Jag fann henne enerverande. Första singeln Dumpa Mig var påstridig, efterhängsen och kunde inte låta mig vara för en sekund – frekvent spelandes på varje svensk radiostation. Månader gick efter debutalbumet Vatten Och Bröd och singlarna Havanna Mamma och Nöjd? lyckades inte heller charma. Albumet sålde guld – samtidigt som jag byggde upp en vägg mellan oss. Året därpå medverkade hon i videon för Snooks låt Inga Problem tillsammans med Petter. Ungefär där raserades väggen och hjärtat öppnades på vid gavel.

När jag såg henne för första gången

Jag hade precis fattat tycke för denna artist när jag fick reda på att hon var tillsammans med allas vår Oskar Linnros. Inför hennes andra album, Och vinnaren är, stod Linnros som producent och första singeln Måndagsbarn vittnade om att hon fått nytt blod till sin musik, något som till viss del fick mig att bortse från att han stulit min kärlek. Den nostalgiska låten 17 År blev det självklara soundtracket till 2008 års Peace and Love-festival, där jag dessutom fick se henne live för första gången. Kritikerna hyllade henne, publiken älskade henne och jag var kär.

Vart ska detta leda?

Lågan är ännu inte släckt. Den senaste singeln, Jag Kommer har spelats på repeat sedan den släpptes och teasers talar om att det kommande albumet, Satan i Gatan, handlar om olycklig kärlek och känslan av att gå hem med någon man precis träffat. Den 27 april är hon tillbaka på den svenska popscenen och i mitt hjärta. Åtminstone en sommar till…

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Att bli kär i Veronica Maggio - Musik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17