Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Apollo Drive

Bandet låter amerikansk rockpop men har Sverige som hemmaplan. Debutsingeln Papercuts spelas flitigt på amerikansk radio och den 25 november släpps debutalbumet Apollo Drive, producerat av Anders Bagge. Digital Life tog ett snack med sångaren Fredrik Lönngren.

Beskriva er musik med tre ord.
Stark, melodiös och svensk-amerikansk pop. Nu blev det visst mer än tre ord.

Vad kan publiken förvänta sig av er när ni spelar live?
Bra rock med grym energi. Många kommer bli överraskade över hur bra vi är live och att vi är hårdare än på skiva. Vi försöker att inte bara riva av låt efter låt och kör kanske till och med något akustiskt.

Hur kom det sig att ni gjorde en låt tillsammans med rapparen Lazee?
Både vi och Lazee gjorde musik tillsammans med Anders Bagge. Vi skrev och producerade musik i varsin studio i samma lokal. Så kom det en dag när vi bara började snacka med varandra. Lazee hade länge velat göra en låt med en rockgrupp och vi tyckte att det lät spännande. Plötsligt fanns en naturlig plats för samarbete i att göra en låt för BRIS. Låten Calling Out blev en hit men det var framför allt för en bra sak.

Vilka band har inspirerat dig?
Min bror lyssnade mycket på The Cure och U2 vilket ledde till att jag också gjorde det. Senare blev det mycket Pearl Jam, Mother Love Bone och The Clash.

Annons

Hur såg skapandeprocessen ut vid inspelningen av albumet?
Det kunde vara att jag och Stefan träffades runt 8 tiden, tog en öl, snackade om idéer och sen började det flöda. Det är ofta en ganska kort process där vi bara tar fram de idéer som känns helt rätt. Idéer som dras ut på månad efter månad blir sällan något.

Vad önskar du dig i julklapp?
Jag tror att jag nästan har allt jag behöver. Det jag önskar mig mest av allt är väl ändå god mat i gott sällskap. Att träffa släkt och vänner, få sig något att dricka och kanske avrunda kvällen med att lyssna på lite bra musik.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Apollo Drive - Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17