Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Annanstans

Samling

Det sju man starka Stockholmsbandet Samling har med sin andra fullängdare befäst sin roll som ett av de mest lovande … Fortsättning

Det sju man starka Stockholmsbandet Samling har med sin andra fullängdare befäst sin roll som ett av de mest lovande rockbanden i landet. Debuten, När mullret dövar våra öron blir vi rädda, gav dem en smickrande Grammisnominering i kategorin Årets rock. Frågan är om inte uppföljaren, Annanstans, förtjänar mer än så.

I en tid när den svenska proggpops-flugan börjat avta är Samling till synes starkare än någonsin. Visserligen har de beskäggade söderkisarna vävt in element från nutida popunder som Håkan Hellström och Hästpojken, men att placera in dem i någon annan genre än proggpop är en omöjlighet. Influenserna av Gustav Ejstes och hans Dungen är påtagliga, men betydligt mer fristående än på debuten vilket bäddar för Max Groundstroems delikata låtskrivande.

Den detaljrika och varma mixen där skickligt manövrerade instrument trängs med drömska och naivistiska falsettkörer, vittnar om att Samling är ett mycket begåvat och omfångsrikt band. Låtarna, som består av allt från belåtna popriff till långsamt pulserande rockmelodier, framförs med precis den mängd kärlek och omsorg som krävs för att man som lyssnare ska behålla intresset. Samtidigt får jag känslan av att stockholmsseptetten kan både mer och bättre. Framförallt när det gäller att avla fram odödliga singlar. Lyckas de med det konststycket till trean finns det inga begränsningar på hur bra Samling kan bli.

Samling - Annanstans

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Annanstans - Samling
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17