Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Från storstadsförvirring till musikalisk självsäkerhet

Alice B Intervju

Festivalsommaren har nått halvtid. Peace and Love visade vem som bestämde, Hultsfredsfestivalen tog ett steg närmare sitt forna jag och Summerburst gav housemusiken en defenitiv plats på festivalkartan. Men innan mastodonterna tog upp kampen besökte jag en liten festival i Göteborg vid namn Knarrholmen. Där träffade jag hyllade singer/songwritern Alice B, i vad som enklast kan beskrivas som en äkta, svensk skärgårdsidyll. Vi hann med att prata om både självsäkerhet och inspirationskällor innan det var dags för henne att frälsa besökarna med sin göteborgsromantiserande popmusik.

Vad är det viktigaste med att du får möjligheten att skriva musik?

Att få nå ut till människor och göra det jag vill, det jag älskar.

Ditt debutalbum är ju både hjärtskärande men samtidigt hoppfullt. Framför allt har det en väldigt stark, ärlig ådra. Hur känns det att släppa ett album där du öppnar upp dina tankar för alla att ta del av?

Det kändes inte som en så stor grej och jag är sån som människa också. Jag vet faktiskt inte hur man skriver utan att öppna upp sig. Jag ville ju framförallt släppa en skiva som representerade mig, som jag tänker och känner. Det var därför det var extra kul att människor uppskattade vad jag hade att ge. Min största dröm har ju alltid varit att släppa en skiva. Jag trodde aldrig att det skulle hända eftersom jag inte är så driftig av mig. Att släppa en skiva på ett stort bolag fanns inte i min värld, inte att få spela inför såhär mycket folk heller. Det är ganska nytt för mig fortfarande.

Annons

Har du alltid skrivit dina texter på svenska eller var det temat albumet som fick avgöra?

Jag skrev mycket av min musik på engelska i början, med inspiration från Hole och Nirvana, hela grunge-grejen.

Skrev du sån musik också?

Jag hade en elgitarr men ingen förstärkare, så musiken lät fortfarande ungefär som den gör nu. Senare gick jag över på svenska genom att jag började tonsätta några av mina dikter. Till skivan tog jag helt enkelt de låtar som jag visste att människor runt om mig tyckte om bäst och som även jag tyckte om. Till slut så började vi pussla ihop skivan och till en början visste vi inte ens om det skulle finnas en röd tråd.

Sitter du intensivt och skriver ny musik nu?

Jag skriver en hel del musik, komponerar melodier, men texterna halkar lite efter. Det måste ju finnas något att skriva om också. Nästa skiva kommer handla mer om nuet, det aktuella och vad som händer idag. Fortfarande en hel del om Göteborg, spårvagnarna och känslorna. Samma stil med andra ord.

Har du alltid varit trygg i din musik?

Ja, jag har ju alltid vetat vad jag vill. Det verkar som att många fått uppfattningen att jag inte är trygg, att jag är lite osäker. Men i musiken är jag helt självsäker. Det är ju det enda jag egentligen är bra på, där är jag självständig. I övriga livet kan jag ibland vara lite vimsig och inte veta vart jag ska.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Från storstadsförvirring till musikalisk självsäkerhet - Alice B Intervju Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17