Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

House-minimalism med sprängkraft

Adrian Lux

Han är på många sätt en motpol till den snabbast växande musikgenren i världen. På samma gång står han stadigt på sin egen originalitet. Adrian Lux är en house-dj som går sin egen väg.

Vi träffas i hans studio på Odenplan i Stockholm. Första frågan blir vad en dj egentligen är, och om han tror att vem som helst med en laptop kan bli en?
– En dj är först och främst någon som väljer musik, därför tror jag faktiskt att vem som helst kan bli en. För mig började det med att jag hade ett djupt intresse och tyckte det var kul att spela konstig musik för folk jag kände. Idag är hela kulturen så pass stor att dj:en har utvecklats till en artist. För att du ska vara en av de riktigt stora måste du göra din egen musik.

Hur kommer det sig att du valt en mer popinfluerad och nischad form av house när världen håller på att tas över av genren?
– Det är roligare att göra någonting eget. För mig är integritet skitviktigt. Men det kan ju förstås vara enkelt för mig att säga eftersom min största hit var ganska annorlunda. Jag blev tidigt uppmuntrad av mina fans att gå min egen väg. Men ibland kan det vara svårt att hitta sig själv i musiken.

House-musiken är inte längre underground. Istället står popeliten i kö för att få samarbeta med de nya rockstjärnorna.
– Mitt första riktigt stora samarbete kommer på det nya albumet med singeln All I Ever Wanted som jag spelade in tillsammans med Jocke Berg. Det kan låta lite stelt men vi möttes via vår förläggare. Jag nappade direkt eftersom jag alltid gillat Kent. Jocke nappade också väldigt snabbt då han gillade en låt jag hade gjort. Han hade till och med spelat den i sitt radioprogram.

Visa kommentarer / Kommentera nu
House-minimalism med sprängkraft - Adrian Lux Musik, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17