Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Winter’s Bone

Winter’s Bone är en isande kall amerikansk independentthriller där diskbänksrealismen känns både påträngande och verklighetstrogen. Filmen visar upp en marginaliserad amerikansk landsbygd i fritt (för)fall. De hårda livsvillkoren har för länge sedan suddat ut begrepp som moral och medmänskighet och ersatts med drogmissbruk och själslig isolering.

Filmens huvudperson är den 17-åriga tjejen Ree som tvingas försörja och ta hand om sina yngre syskon. De lever långt under existensminimum och överlever tack vare att någon kanin då och då spetsar soppan, samt att deras välvilliga grannar rycker in när nöden är som värst. Fadern är på rymmen undan lagen. Han är dömd för narkotikabrott och har som borgen pantsatt familjens hus. Om han inte återvänder hotar myndigheterna med att beslagta den fallfärdiga boningen. Ree ger sig ut på en mörk vandring i faderns fotspår och vägen går genom ett landskap där alla tycks vara släkt med varandra och där alla ruvar på en våldsam revansch.

Jennifer Lawrence visar i rollen som Ree att hon är Hollywoods nästa stora stjärnskådis och John Hawkes spelar hennes farbror Teardrop med en blick som ger biopubliken kalla kårar. Winter’s Bone är en riktigt bra film och trots allt mörker lyckas Granik förmedla en liten strimma av ljus och hopp.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Winter’s Bone - Film, Recensioner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17