Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Veckans filmnyheter

Regissören bakom förra årets finaste feelgood-film, Safety Not Guaranteed, kommer trots spridda rykten inte att regissera Star Wars: Episode VIII. Istället är det den fjärde delen av Jurassic Park som blir Colin Trevorrows nästa projekt.

Jurassic Park 4 får sin regissör
Regissören bakom förra årets finaste feelgood-film, Safety Not Guaranteed, kommer trots spridda rykten inte att regissera Star Wars: Episode VIII. Istället är det den fjärde delen av Jurassic Park som blir Colin Trevorrows nästa projekt. Manuset till filmen, som kommer att filmas i 3d, är skrivet av duon Rick Jaffa and Amanda Silver, som även låg bakom manuset till Apornas Planet: (r)Evolution. Filminspelningen sätter igång senare i år och Jurassic Park 4 beräknas att vara färdig lagom till nästa sommar.

Jurassic-Park-4-Update1

Ang Lee bryter ny mark
Ang Lee som precis tog hem priset för bästa regi på årets Oscarsgala för Berättelsen om Pi kommer att ge sig in i tv-branschen. Till sommaren startar inspelningen av dramaserien Tyrant, som handlar om en amerikansk familj som oväntat dras in i konflikter i Mellanöstern.  Som exekutiva producenter står Howard Gordon and Gideon Raff, vars tv-serie Homeland både hyllats och belönats med priser sedan starten.

Annons

ang lee

Greven av Monte Cristo
David S. Goyer, medförfattaren till The Dark Night, The Dark Night Rises och kommande Man of Steel, kommer att regissera en nyinspelning av Alexander Dumas klassiska Greven av Monte Cristo. Filmen kommer att vara serietidningsinspirerad i samma stil som Christopher Nolans Batman-svit och Monte Cristos äventyr beskrivs som 1800-talets motsvarighet till den mörke riddaren. Manuset är inte skrivet av honom själv utan istället är det Michael Robert Johnson som var med och skrev Sherlock Holmes och kommande filmen Pompeii som har tagit sig an att översätta en av de största äventyrsromanerna till filmduken.

goyer

Tillbaka till New York
Nästa film på tur i raden nyinspelningar av 1980-tals klassiker är Flykten från New York, som utspelar sig i ett dystopiskt New York som i framtid omvandlats till ett högriskfängelse. Nyinspelningen kommer att ingå i en trilogi av filmer där den första blir en prequel till originalet. Den stora frågan blir vem som ska axla Kurt Russels karaktär Snake Plissken, en dömd bankrånare vars enda chans till benådning är att ge sig in i New York för att leta upp och rädda den amerikanska presidenten.

escape-new-york-header-560x359

Visa kommentarer / Kommentera nu
Veckans filmnyheter - Film, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17