Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Tid för hämnd

True Grit

Mitt i en brutal Vilda västernhistoria full av hänsynslösa revolvermän hittar vi en ung tjej med hämndbegär – och filmskaparnas känsla för mörka berättelser och svart humor. Bröderna Coens kommande film tar lagen i egna händer.

Boken True Grit av Charles Portis filmatiserades redan 1961 och blev genast en klassiker. Legenden John Wayne vann en Oscar för sin rolltolkning av en alkoholiserad US Marshall, en man med “true grit”. I februari är det premiär för bröderna Joel och Ethan Coens gestaltning av boken.

Handlingen utspelar sig i 1870-talets Amerika och efterdyningarna av inbördeskriget. Den 14-åriga tjejen Mattie Ross (Hailee Steinfeld) har begett sig till Arkansas i jakten på sin fars mördare. Till sin hjälp får hon den samvetslöse Rooster Cogburn (Jeff Bridges), en US Marshall med en förkärlek till alkohol och revolverns avtryckare samt Texas Rangern LaBoeuf (Matt Damon), som dessutom har sin egna agenda med att fånga mördaren.

I en intervju med askmen.com är bröderna Coen noga med att poängtera att deras film inte är en nyinspelning – utan snarare deras egen adaption av boken.

– Vi såg originalfilmen som barn och har inte sett den sedan dess. Och med det menar vi inget negativt. Vi fokuserade helt enkelt på boken för vår film.

Annons

I True Grit fick Jeff Bridges möjligheten att ta över John Waynes paradroll. För film.com berättar Bridges om vad som fick honom att ta sig an rollen.

– Jag läste boken och förstod direkt vad de (Bröderna Coen) pratade om, det är en fantastisk bok. Den passar dem så väl, och jag tänkte, gud, vilken bra karaktär.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Tid för hämnd - True Grit Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17