Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

En gothares deprimerande hämndresa

This Must Be the Place

Sean Penn har du sett i en mängd filmroller genom åren men du har aldrig sett honom så som i nya filmen This must be the place. Här gör han rollen som den avdankade rockstjärnan Cheyenne som är en symbios av depprockaren Robert Smith från The Cure och en Ozzy Osborne-figur med sviktande hälsa.

Likt en kameleont antar Sean Penn de mest skiftande gestalter. Han är slemmig revisor i Carlitos way, mördare på väg till avrättning i Dead man walking och den förste öppet homosexuelle politikern i USA Harvey Milk i filmen Milk. Ständigt gör han roller med nytt utseende och med utmärkt psykologisk porträttering.

I This must be the place spelar han Cheyenne, en åldrande rockstjärna som lever på förmögenhet från den tidigare karriären. Han lever sina dagar på det irländska godset i uttråkat sakta mak. Han är i mångt och mycket ett vuxet barn vars tillvaro får stadga enbart genom hustrun Jane, spelad av Frances McDormand.

Rockstjärnans självcentrerade ångest tilltar när han nås av nyheten att fadern ligger för döden. Han tvingas ta flyget till USA trots kraftig flygrädsla. Fadern och sonens relation har varit dålig och de har inte haft kontakt med varandra på flera decennier. På dödsbädden får Cheyenne veta att fadern har suttit i koncentrationsläger och att han därefter har ägnat stora delar av sitt liv åt att försöka hämnas förövarna. Faderns fortsatta hämnd vilar nu i den spröda rocklegendens händer.

Cheyenne påbörjar en resa som tar honom till småstäder runt om på den amerikanska landsbygden. Mötet mellan den udda gestalten och den konservativa ortsbefolkningen blir komisk och lärorik. Cheyenne söker inte bara faderns upprättelse utan också nycklarna till sitt eget liv. Vad är viktigt och värt att kämpa för – är det rent av dags att klippa håret och växa upp?

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
En gothares deprimerande hämndresa - This Must Be the Place Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17