Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Superpar gör superfilm

Super 8

Area 51 och en mystisk tågkrasch – bakom sommarens filmhype står Steven Spielberg och JJ Abrams.

Ända sedan den första teasertrailern av Super 8 släpptes för över ett år sedan har filmentusiaster världen över försökt räkna ut ifall det rör sig om en film i klassisk Steven Spielberg-anda eller en modern sciencefictionberättelse signerad JJ Abrams.

Filmen utspelar sig 1979 i Ohio där ett gäng ungdomar med filmskapande som största intresse beger sig till stadens tågstation för att fortsätta inspelningen av sin super 8-filmade zombie-historia. Mitt i en tagning rusar ett godståg förbi och den spektakulära kraschen som följer när en pickup passerar rälsen, är början på en rad mystiska händelser i det lilla industrisamhället. Tåget började nämligen sin resa från en gammal nedlagd militärbas mer känd som Area 51.

Som producent står Steven Spielberg medan JJ Abrams har skrivit och regisserat. I hederlig JJ Abrams-anda har filmen marknadsförts intensivt för att ytterligare göda hypen och förstärka mystiken. 20 minuter av Super 8 visades upp under årets Cannesfestival och att döma av reaktionerna kommer Abrams att fortsätta sin framgångssaga som Hollywoods nya superregissör. Total Film var på plats och låter onekligen entusiastisk inför hur filmens monster kommer att porträtteras:

Rått, omänskligt stark och våldsamt arg, lämnas vi med det ovetande offrets skrik, och inte ens i våra vildaste gissningar kan vi föreställa oss vad pojkarna precis råkat fånga på film.

Annons

Att två storheter med ett lika starkt intresse för att göra film om det oförklarliga nu samarbetar, är inte bara en eurofori för alla sci fi-fans utan även en garanti för en mäktig filmupplevelse i sommar.

Super 8 har svensk biopremiär den 17 juni.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Superpar gör superfilm - Super 8
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17