Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Star Wars: The Force Awakens

Väntan är över!

Äntligen är det dags. Nördarnas och fantasternas våta dröm är nu verklighet. Den 16 december har Star Wars: The Force Awakens världspremiär på en biograf nära dig.

30 år senare…

2012 sålde George Lucas sitt produktionsbolag Lucasfilm och därigenom Star Wars-franchisen till Disney. Lucas hade fått nog av att göra fler filmer i sagan, men var öppen för att producenten Kathleen Kennedy skulle föra facklan vidare och introducera Star Wars för en ny generation.

J.J Abrams landade drömjobbet

Det smått självklara valet att inta regissörsstolen blev Star Wars-nörden och storfilmsregissören J.J Abrams som storstilat väckt Star Trek-universumet till liv. Den 25 januari 2013 skrev han på kontraktet och sedan dess har ett frustrerande hemlighetsmakeri i bästa Lost-anda pågått fram till dagens datum, och fortfarande är väldigt lite känt om handlingen och vad som skett sedan Return of the Jedi. Det vi vet är att 30 år har gått och att ett nytt mörker har svept över galaxen.

Star Wars: The Force Awakens L to R: Director/Producer/Screenwriter J.J. Abrams and Producer Kathleen Kennedy Ph: David James ©Lucasfilm 2015

Välbekanta hjältar och nya hopp

Mark Hamill (Luke Skywalker), Harrison Ford (Han Solo) och Carrie Fischer (Leia) är tillbaka för att reprisera sina roller. Samtidigt står vi i startgropen för att få ett gäng nya karaktärer och lovande talanger presenterade för oss. Våra nya hjältar består av John Boyega (Finn), Daisy Ridley (Riley) och Oscar Isaac (Poe Dameron). På den mörka sidan har vi Domhnall Gleeson (General Hux), Andy Serkis (Supreme Leader Snooke), Adam Driver (Kylo Ren) och Gwendoline Christie (Captain Phasma). Samtidigt ska man vara väl medveten om att vi har att göra med Abrams förkärlek för twister och den förföriska mörka sidan som kan snärja våra karaktärer när de minst anar det.

Star Wars: The Force Awakens Ph: Film Frame ©Lucasfilm 2015

Låt stjärnornas krig fortsätta

Star Wars: The Force Awakens är den sjunde episoden i sagan och starten på en helt ny trilogi. Denna första del kommer att förtälja historien om The First Order, en avkomma från imperiet, och deras mission att krossa motståndsrörelsen, sprungen ur Rebellalliansen. Mer behöver inte sägas, förutom att vi har en ny galaktiskt succé att se fram emot.

Annons

Detta har hänt

Star-Wars-Episode-I-The-Phantom-Menace-Wallpapers

Den en gång så harmlösa men ack så irriterande ungen Anakin Skywalker växte upp och blev en ikonisk filmskurk. Innan dess tävlade han i Podracing, flörtade till sig den betydligt mognare prinsessan Padmé och slaktade en hel by av sandfolk i raseri efter sin mors död.

Obi-Wan Kenobi gjorde allt han kunde för att leda honom mot den ljusa sidan, men mörkret var allt för lockande. I en episk slutstrid vanställde Obi-Wan en uppstudsig Anakin så mycket att han var tvungen att kapslas in i en svart rustning och byta namn till Darth Vader.

Padmé dog av onaturliga orsaker, nämligen ett brustet hjärta på grund av det ödesdigra valet hennes man gjorde. Men, inte innan hon hunnit förlösa våra huvudkaraktärer i fortsättningen av historien, Luke och Leia.

starwars_1977

Orättvist nog placerades Luke Skywalker hos ett gäng bönder, medan Leia fick inta positionen som prinsessa över Aldeeran. Tyvärr blev inte lyckan långvarig, för bara minuter in i originaltrilogin blev hon kidnappad av självaste Darth Vader och Imperiet. Målet var förstås att styra hela galaxen med järnhand och då blev steg ett att krossa rebellmotståndet.

Luke Skywalker fick stifta bekantskap med en betydligt äldre Obi-Wan i samband med att ett par robotar hade ett viktigt meddelande att förmedla. Tillsammans med människosmugglaren Han Solo och hårbollen Chewbacca inleddes stjärnornas krig. Vi fick se Luke välja den ljusa sidan, dödstjärnor sprängas, faderskap avslöjas, kejsaren Palpatine störta mot en säker död och rebellerna fira ett besegrat Imperie.

Men, det är inte över förrän det är över…

Snabbfakta

4 miljarder dollar…

…köpte Disney produktionsbolaget Lucasfilm för.

37 miljarder dollar…

…har Star Wars-franschisen inbringat under sina första 40 år.

I’ve got a bad feeling about this…

…är en replik som i ett par olika varianter sägs i varje Star Wars-film.

C3PO and R2D2…

…är de enda karaktärerna som är med i samtliga filmer, inklusive Star Wars: The Force Awakens.

200 miljoner dollar…

…har Star Wars: The Force Awakens i produktionskostnad, den dyraste filmen i serien.

16 december…

…har filmen premiär i Sverige, 1 dag före England och två dagar före USA!

Visa kommentarer / Kommentera nu
Star Wars: The Force Awakens - Väntan är över! Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17