Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Star Trek Into Darkness

Jakten på en tickande bomb

Fyra år efter den succéartade Star Trek-nystarten är uppföljaren äntligen här. Fansen väntar med spänning men klarar regissör Abrams och kompani att leva upp till förväntningarna?

Ett fruktansvärt terrordåd har inträffat och Enterprise kallas hem. Hela stjärnflottan har tillintetgjorts i ett insiderjobb och världen, som besättningen känt den, är i kris. Kapten Kirk (Chris Pine) är ute efter personlig vendetta och tar med sig sin besättning ut på jakt efter den ansvarige terroristen – en man som i själva verket är ett massförstörelsevapen i sig. Det blir sci-fi-action där kärlek sätts på prov, vänskap utmanas och Kapten Kirk får förlita sig på sin enda kvarvarade familj, sin besättning.

star-trek_1

Från detektiv till skurk
J.J. Abrams, mannen bakom succéer som Lost och Mission Impossible III, lyckades med konststycket att få med såväl fantasterna som de stora massorna i en närmast enig hyllningskör av hans första film i Star Trek-serien. Det var dock ingen självklarhet att han skulle regissera uppföljaren men efter en del diskussioner kritade han slutligen på kontraktet, och fick med sig samma rollbesättning. Det som saknades var en skurk och trots att storstjärnan Benicio del Toro sökte rollen var det Sherlock-skådisen Benedict Cumberbatch som landade den.

Star-trek_2

Förväntningar och svek
Om det fanns fans som tvivlade innan J.J. Abrams första Star Trek-film finns det en hel del som känner sig svikna inför uppföljaren. Det beror inte på regissörens val att filma med imax-teknik och sedan konvertera filmen till 3d, något han faktiskt är först med någonsin. Nej, det beror istället på stjärnregissörens val att skriva på för den rivaliserade franchisen Star Wars kommande film, något till och med en Star Trek-legend som William Shatner uttryckt sitt missnöje kring. Så, kommer überfansen ens vilja gilla Into Darkness? Inte vet jag, men massorna gör det säkerligen.

star-trek_3
Visste du att:
– Filmen är den tolfte i ordningen, och att nummer tretton kommer 2016
– Benedict Cumberbatch gjorde sin audition via sin telefon
– Och rekommenderades till rollen av Steven Spielberg
– Manusförfattaren Damon Lindelof gillade namnförslaget Star Trek: Transformers 4 allra bäst

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Star Trek Into Darkness - Jakten på en tickande bomb Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17