Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Slumdog Millionaire

Kanske är det dags för en renässans för bollywoodfilmen med sin färgprakt, starka kärlekshistoria och mäktiga musik. I Malmö har det öppnats en biograf som enbart visar indisk film och Danny Boyles Slumdog millionaire är en europeisk variant av genren.

Danny Boyles bollywooddoftande drama består av spänning, humor och massvis med romantik. Historien som utspelar sig i Mumbais (Bombays) slum och i tevestudion för inspelningen av Indiens Vem vill bli miljonär. Den unge mannen Jamal är på väg att ta sig igenom programmet utan att svara fel. Programmet bryts och Jamal hämtas av polisen med anklagelser om fusk. Hur kan en grabb från slummen ha en sådan allmänbildning? Jamal börjar så sakteliga förklara sig och hans berättelse blir en odyssé genom dagens Indien och levnadsvillkoren för ”slummens hundar”.

Från Trainspotting har Boyle tagit med sig historien om manlig vänskap och lojalitetsbanden som överlevnadsstrategi såväl som boja. Bollywoodgenren har bidragit med inspiration till dramats storslagenhet och framträdande kärlekshistoria. Denna fruktbara förening ger oss en film som blir underhållande, tänkvärd och en fröjd för ögat.

Regi: Danny Boyle
I rollerna: Dev Patel, Anil Kapoor, Freida Pinto

Visa kommentarer / Kommentera nu
Slumdog Millionaire - Film, Recensioner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17