Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Pippa Lees hemliga liv

Pippa Lees hemliga liv når äntligen svenska biografer. Filmen premiärvisades under förra årets festival i Berlin och mottogs med ovationer från en entusiastisk publik. Själv lämnade jag salongen tillsammans med en vän synnerligen välfylld av intryck. Vi begav oss till en närliggande restaurang och diskuterade oavbrutet filmen under de kommande timmarna.

Pippa Lee är en medelålders kvinna som lever ett välordnat övre medelklassliv. Hon är gift med en äldre framgångsrik man, har två vuxna barn och är omtyckt av vänner och bekanta. Men livet har kommit till den punkt då Pippa börjar ifrågasätta livet, vem hon är och varför hon blivit den hon är. Den utlösande faktorn är att Pippa har upptäckt att hon i sömnen går ned till köket och frossar i vad kylskåp och skafferi kan erbjuda. Det blir till en metafor över livets dolda hemligheter. Samtidigt blir det allt mer tydligt att vännernas och familjens förväntningar och krav inte stämmer överens med Pippas egen självbild. Och händelser som sker utanför Pippas kontroll aktualiserar ytterligare Pippas behov att reflektion och tillbakablick över livet.

Pippa Lees hemliga liv gestaltas på bästa sätt av en ensemble bestående av Robin Wright Penn, Alan Arkin, Julianne Moore, Keanu Reeves och Winona Ryder. Det är en mångbottnad berättelse som lockar till reflektion, men som också erbjuder värme och humor. En utmärkt samtida betraktelse.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Pippa Lees hemliga liv -
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17