Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

I väntan på Oscar

Oscarsgalan 2012

Ritualen av att sitta uppe sent för att beskåda årets skörd av tråkiga tacktal, inspirerande utfall och frälsta människor som älskar allt och alla, är en årligt återkommande höjdpunkt.

För som filmentusiast får man tidigt lära sig att det är en kille vid namn Oscar som räknas. Han avgör din framtid genom att hylla det förgångna, och med lite tur så lyckas han även peka ut några av filmhistoriens största verk.

Årets största överraskning bland nomineringarna är filmen Extremt högt och väldigt nära. Inte bara har Max von Sydow, som inte säger ett ord i filmen, nominerats för bästa biroll, utan själva filmen kan vinna pris för årets bästa film. Trots att de flesta kritikerröster varit allt annat än positiva.

Ytterligare en ljudlös nominering är The Artist. En stumfilm om stumfilmens glansdagar och fall. Med okända skådespelare i rollerna kommer filmen garanterat generera priser, för inga älskar Hollywood mer än Hollywood själva.

Ingen gala utan George Clooney. Två nomineringar – bästa skådespelare för rollen som den oförstående pappan i The Descendents och bästa manus för Ides of March. Trots att Clooney är en återkommande gullegris så är han ju trots allt ingen underdog längre. Jean Dujardin däremot, är det i The Artist.

Annons

Martin Scorsese har med Hugo Cabret gjort sin cineastiska våta dröm och Spielberg har i War Horse återvänt till formatet han behärskar bäst – äventyrsfilm och världskrig. Två giganter som kämpar om samma Oscar – må bäste nörd vinna!

Den 26 februari direktsänds galan på Kanal 9 med Fredrik och Filip som svenska värdar. Leder galan gör den återkommande favoriten Billy Crystal.

På nästa sidor avslöjar vi våra tips på vilka som går hem med guldgubbarna.

Visa kommentarer / Kommentera nu
I väntan på Oscar - Oscarsgalan 2012 Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17