Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Nya tv-serier hösten 2016

Tips: 3 storsatsningar att kolla in

Höstens största tv-serie Westworld är självklart med på listan. The Queen och Gilmore Girls kniper andra och tredje platsen.

Westworld

westworld

När Games of Thrones så sakteliga börjar lida mot sitt slut behöver HBO en ny storserie oom världen slaviskt kan följa. Westworld är just den satsningen. Serien bygger på den gamla kultrullen med samma namn från 1973 och är skapad av Jonathan Nolan (som tidigare skrivit manus till broder Christophers Batman-serie och storfilmen Interstellar) och Lisa Joy Nolan (Burn Notice). Producent är ingen mindre än J.J. Abrams (Lost, Star Trek, Star Wars). Att det satsas stora pengar syns även i rollistan där Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood och Ed Harris bara är ett axplock av stjärnnamnen.

Handlingen då? Det hela utspelas i en nöjespark med vilda västern-tema, en park där “skådespelarna” är robotar så människolika att det är svårt att se skillnad. Dit reser rika människor för att göra precis som de vill. Det innebär spännande äventyr med cowboys och indianer, men också sex, våldtäkter och en massa annat otrevligt. Men bakom fasaden finns det hela tiden något annat, något hemligt. Kan det kanske finnas en annan anledning – än ren underhållning – till utvecklingen av den artificiella intelligensen? Och vad händer egentligen när robotorna börjar minnas saker de inte ska minnas? Det och många fler frågor förväntas man få svar på under de kommande säsongerna av Westworld. För den här satsningen, den är gjort med långsiktiga mål.

Premiär: 3 oktober
Plattform: HBO Nordic

Kolla gärna in våra produkttester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: Träningsarmband

Annons

The Crown

the-crown

Serien tar sin början när världens nu längst sittande monark drottning Elizabeth II bara var 25 år, nygift och på väg att ta över tronen i Storbritannien. Det är en tid av oro och av svårigheter för riket, och en tid då en kvinnlig regent kanske inte var vad folket väntade sig.

Bakom satsningen står skaparen och manusförfattaren Peter Morgan. Samme Morgan som tidigare gjort hyllade drottningporträttet The Queen, om tiden efter Lady Dianas död. En snabb koll i skådespelarlistan gör kanske en inte superexalterad, men Tredje klotet från solen-skådisen John Lithgow i rollen som sir Winston Churchill låter minst sagt spännande.

Det allra mest intressanta är ändå att Netflix väljer att satsa på historisk drama och att det ser ut som att de tryckt ned ganska mycket stålar i det. Även om det i slutändan inte är allt, brukar det underlätta för att skapa den där lyxiga touchen som krävs när det handlar om kungligheter.

Premiär: 4 november
Plattform: Netflix

Gilmore Girls: A year in the life

gilmore-girls

Fansen har väntat, väntat och väntat. Först den 4 november, efter åtta år, får de återse sitt kära Stars Hollow igen och det i en fyra avsnitt lång miniserie . Avsnitten heter Vinter, Vår, Sommar och Höst, vilket tyder på – tillsammans med det övertydliga titeln – att vi helt enkelt får följa med mamma Lorelai och dotter Rory under ett år i livet.

Netflix har också lagt ned en hel del resurser på att samla ihop så många som möjligt från originalcasten. Det känns inte mer än rätt, för ska man överhuvudtaget göra en återföreningen, då ska fansen också få chansen att se sina gamla favoriter igen. Annars kan det vara. Ett tag var det lite oklart om Melissa McCarthy återigen skulle ikläda sig rollen som Sookie. Hon är ju den som slagit störst efter serien med huvudroller i filmer som Ghostbusters och The Heat. Men även McCarthy kommer alltså att dyka upp i den lilla fiktiva orten igen.

Kommer det hela bara blir fyra avsnitt av onödig nostalgi? Visst finns risken, men för fansen lär det antagligen bli något alldeles speciellt ändå. Och har man redan sett 154 avsnitt, då borde fyra till inte vara några problem.

Premiär: 25 november
Plattform: Netflix

Läs även: 12 tunga filmpremiärer hösten 2016

Visa kommentarer / Kommentera nu
Nya tv-serier hösten 2016 - Tips: 3 storsatsningar att kolla in Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17