Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Nya komediserier hösten 2016

Tips: 5 komedier som får dig att skratta

Digital Lifes Jonathan Eklund har skannat utbudet och fastnat för Easy, Better Things, Divorce, Atlanta och Dirk Gently’s Holistic Detective Agency.

Det är såklart inget fel med att fortsätta följa New Girl, South Park, Modern Family eller någon annan av dina favoritkomedier. Men det är också något speciellt när man hittar en ny favorit att lägga till tv-schemat. Här är våra fem tips på höstens komediserier 2016.

Easy

netflix-easy

Det här är inte som vilken serie som helst. Det lättaste sättet att beskriva Easy på är nog att säga som det är. Det handlar om 30 minuter långa kortfilmer, som alla handlar om relationer. Handlingen är löst sammanflätad, och den röda tråden är framförallt staden Chicago. Easy är smart, intim och emellanåt riktigt rolig. Inför ett avsnitt går det aldrig att veta man ska ska få; helt plötsligt pratar alla spanska eller så letar Orlando Bloom och Malin Åkermans karaktärer efter en trekantspartner. Det man vet är att man fortsätter titta. Och man kommer uppskatta avsnitt efter avsnitt. Var så säker.

Premiär: Alla avsnitt ute
Bolag: Netflix

Läs även: Höstens storserier från HBO och Netflix

Annons

Better Things

hbo-better-things

Älskade du också Pamela Adlon som Louis CK:s flickvän “Pamela” i Louie eller som den knarkande halvgalningen Marcy i Californication? Ja, då är Better Things något för dig. För här har Adlon, tillsammans med just Louis CK, tagit fram en serie som minner lite smått om Louie, men där Adlon själv spelar huvudrollen. Hon är skådespelare i Los Angeles, lite sådär lagom lyckad, singel med tre barn och en mamma som är halvknäpp. Det är ungefär allt, för sedan händer i princip ingenting eller supermycket, beroende på hur man ser det och ändå är det så underhållande och roligt. Antaligen höstens bästa tv.

Premiär: 8 september (nytt avsnitt varje vecka)
Bolag: HBO Nordic

Divorce

hbo-divorce

“Fan va kul” är kanske inte det första man tänker när en skilsmässa kommer på tal, och frågan är hur rolig Divorce kommer att vara. Men den är utannonserad som just komedi och med Sarah Jessica Parker (Sex and The City) i huvudrollen är vi givetvis intresserade. Fyller man på rollistan med Molly Shannon (Me and Earl and the dying girl), Thomas Hayden Church (Sideways) och Talia Balsam (Mad Men), ja då kommer vi utan tvekan att ge den ett par chanser. Bioaktuella filmen Jag älskar dig beskrevs som en skilsmässokomedi, men var ett riktigt magplask. Då tror vi bra mycket mer på Divorce lugna förhållande till separationskomiken.

Premiär: 9 oktober (nytt avsnitt varje vecka)
Bolag: HBO Nordic

Atlanta

fx-atlanta

Donald Glover har gjort sig ett namn i film- och tv-världen efter sina roller i Community och The Martian. Här har han själv skapat och skrivit manus till en serie som tar tittarna in i hans andra professionella värld: hiphopen. För Donald Glover är också känd som Childish Gambino och i Atlanta utnyttjar han sina kunskaper om musikvärlden. Han själv spelar en avhoppad college-student som, när hans kusin oväntat börjar slå som rappare, ser en chans att tjäna pengar genom att agera manager. Ett oväntat och lite annorlunda manus, med flera fina skådespelarinsatser gör Atlanta klart sevärd.

Premiär: 6 september (nytt avsnitt varje vecka)
Bolag: FX

Läs även: 12 tunga filmpremiärer hösten 2016

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

bbc-dirk-gentlys-holistic-detective-agency

Dirk Gently är “holistisk detektiv” och utreder helt sonika fall där något övernaturligt haft ett finger med i spelet. Men istället för att dra det hela åt Arkiv X-hållet går den här serien åt det komiska, skruvade och märkliga hållet. Med Samuel Barnett och Elijah Wood i huvudrollerna – utifrån trailern verkar de två gå helt perfekt ihop – vet man att det bjuds på bra skådespelarinsatser och att det hela är producerat av BBC tyder på klass. På många sätt verkar Dirk Genlty’s Holistic Detective Agency ha allt en kan önska sig av en ny, knasig komediserie.

Premiär: 22 oktober (ett avsnitt i veckan)
Bolag: BBC

Kolla gärna in våra produkttester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Nya komediserier hösten 2016 - Tips: 5 komedier som får dig att skratta Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17