Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Netflix – året som gått

Årets bästa serier och den sämsta

När året börjar lida mot sitt slut tar Digital Life en djupdykning i Netflix digra utbud av tv-serier. Vad har varit bäst, roligast och mest spännande? Jonathan Eklund tipsar om fyra serier som sticker ut och en du ska undvika till varje pris.

Årets hommage: Stranger Things

Vem trodde att 2016 var året när fikabordssnacket skulle handla om en retroskräckis i bästa Stephen King-stil? Stranger Things – och de helt underbara barnskådisarna – slog ner som en bomb och alla älskade serien. Mycket tack vare de kärleksfyllda hyllningarna till gamla klassiker som E.T, The Shining och Alien. En vacker, spännande och underbar hommage.

stranger-things-bicycles

Läs även: LG 55UH770V – Testvinnare med 4k, hdr och utmärkt gränssnitt (tv-test)

Årets färgklick: The Get Down

Man kan såklart ha olika åsikter om regissören Baz Luhrmanns storhet, men klart är ändå att han mer än väl behärskar två saker: färg och musikal på film. I The Get Down lyckas han skildra hiphopens födelse i New York med just rätt mängd musikalkänsla och en rik färgpalett. De unga skådespelarna lyser därtill – serien är helt klart värt sina binge-timmar.

the-get-down

Årets snyggaste miljard: The Crown

”Smakar det så kostar det”, ja, den gamla devisen stämmer onekligen väl in på kostymdraman överlag och på The Crown i synnerhet. Drygt en miljard kronor ska vara nedplöjda i den historiska berättelsen om den brittiska drottningen Elizabeth II:s första tid vid makten – och vilket vackert resultat som skaparen Peter Morgan fått fram. Det är ett långsamt drama – ibland segt, men oerhört vackert.

Annons
the-crown

Årets bästa stilgrepp: Easy

Det är svårt att överraska i serievärlden. Därför var det kul när relationskomedidramat Easy plötsligt dök upp från ingenstans, helt oannonserat. Och vilket spännande stilgrepp sen! Halvtimmesavsnitten är som fristående kortfilmer, bara löst sammankopplade till varandra. Varje historia känns egen och intressant, samtidigt som de är inkluderande och allmängiltiga. Supermodernt!

netflix-easy

Biokänsla hemma? Kolla in vårt test av projektorn Epson EH-TW5300 här.

Årets sämsta revival: Huset fullt – igen

Att återuppliva gamla hitserier är sällan ett lyckat recept. Men många försöker. I år har ovanligt många försök gjorts, såväl Arkiv X som Gilmore Girls har väckts från de döda och filmserier som Rush Hour och Dödligt Vapen har gått och blivit tv-serier. Alla med rätt risigt resultat. Men ingen är lika bedrövlig som Huset fullt – igen. Klarar man mer än tio minuter förtjänar man en medalj.

huset-fullt-igen

Läs även
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Netflix – året som gått - Årets bästa serier och den sämsta Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17