Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Rollernas roll

Michelle Williams

Marilyn Monroe blev aldrig nominerad till en Oscar. I år kan Michelle Williams äntligen göra henne rättvisa.

Michelle Williams blev känd genom den vilda men osäkra Jen Lindley i Dawson’s Creek. Hon var tjejen som kom emellan en evig ungdomskärlek. Hon var blond, hon var stark, men även ensam och vilsen. Nu spelar Michelle Williams ett annat bombnedslag – ingen mindre än en av 1900-talets största ikoner.

– Någon har en gång sagt att Marilyn Monroe tillbringade hela sitt liv sökandes efter personen hon saknade – henne själv.

Med den repliken fortsätter Michelle Williams att berätta för vogue.com att hon nu själv för första gången känner sig trygg med den hon är. Hon uttrycker det som att hon äntligen hittat sin röst.

När hon fick läsa manuset till My Week With Marilyn, en sann redogörelse för vad som hände under inspelningen av Prinsen och Balettflickan från 1957, visste hon direkt att hon ville göra rollen. Ändå ägnade hon nästan ett halvår åt att övertala sig själv att inte göra den:

Annons

– Men jag visste hela tiden att jag aldrig hade något val. Jag har börjat tro att man får det material som man är redo att spela (vogue.com).

Att gestalta en ikon är ingen enkel roll. Att porträttera en människa som dessutom själv hade problem med rollen av sig själv kräver sin karaktär. Scarlett Johansson var länge tilltänkt som Marilyn, men att valet gick till en tjej från den amerikanska landsbygden, som medvetet valt bort den glamorösa filmstjärnerollen, gör karaktären mer levande. Marilyn Monroe sa det bäst själv:

”Allt folk ser är Marilyn Monroe. Så fort de inser att jag inte är hon, så flyr de.”

Ironiskt nog står Michelle Williams i allas blickfång inför den stundande Oscarsgalan. Årets nominering för rollen som Marilyn Monroe blir hennes tredje chans att ta hem den åtråvärda statyetten. Huruvida detta är rollen som hon kommer att förknippas med resten av sitt liv, återstår att se.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Rollernas roll - Michelle Williams Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17