Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Michelle Williams i äktenskapsdrama

Blue Valentine

Michelle Williams och Ryan Gosling spelar ett ungt par vars äktenskap sakta krackelerar.

Blue Valentine är en berättelse om kärlekens första omtumlande ögonblick som med tiden tynar bort i ett töcken av förlorade livsdrömmar.

– När jag var barn hade jag två återkommande mardrömmar. Den ena handlade om kärnvapenkrig och den andra var om mina föräldrars skilsmässa. I Blue Valentine försöker jag skildra rädslan för separation, förklarar filmens regissör och manusförfattare Derek Cianfrance via filmbolaget SF.

Michelle Williams gör den kvinnliga huvudrollen som Cindy. Vi har tidigare sett henne i bland annat Synecdoche, New York och Lukas Moodyssons Mammut, men hennes genombrott kom med teveserien Dawson’s Creek. Ryan Gosling är indieskådisen som vann pris som bästa skådespelare 2007 vid Stockholm Filmfestival för sin roll i Lars and the real girl.

Ljus och mörker
Cindy och Dean försöker lappa ihop sitt sargade förhållande genom att för en natt lämna vardagen till förmån för en kärleksnatt på ett närliggande hotell. Parallellt får vi se tillbakablickar på parets första möten och deras väg till lekfull förälskelse.

Annons

– Filmen handlar om kontraster; man och kvinna, kärlek och hat, ljus och mörker, berättar Cianfrance vidare. Men Blue Valentine är också en film om ärlighet. Om det vackert fula och det skrämmande i skönheten. Kärlek, helt enkelt.

Blue Valentine visades i på Göteborg Filmfestival och vann det prestige fyllda Ingmar Bergman International Debut Award. Filmen har beskrivits som Scener ur ett äktenskap för 2010-talet.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Michelle Williams i äktenskapsdrama - Blue Valentine Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17