Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Månadens TV-premiär: Game of Thrones

“Karaktärer som inte dör i boken kommer att dö.”

Lite mer än tio månader har sprungit förbi sedan det senaste avsnittet av HBO:s jättesuccé Game Of Thrones sändes. Med femte säsongen runt hörnet, och en sjätte beställd, är det hög tid att återigen slänga sig in i George RR Martins värld av eldsprutande drakar, maktgalna kungar och obönhörliga vildingar.

Och visst har det också hänt en hel del bakom kulisserna sedan sist. Serien, och i synnerhet dess skapare med författaren George R.R. Martin i spetsen, har fått utstå en hel del svidande kritik under uppehållet. En del riktad mot Martins långsamma arbetssätt med långa uppehåll mellan sitt skrivande, och en del (något mer befogade utspel) riktade mot valet att porträttera svarta skådespelare i schablonartade roller. Men, precis som föregående säsonger, har ännu inte hyllningarna avtagit. Senast i raden är ingen mindre än Barack Obama som, enligt HBO, bett om att få kopior hemskickade innan sändningsdatum. Att vara världens mäktigaste man har onekligen sina fördelar.

got5_girlandman

Men vad vet vi då om den femte säsongen? Ska man analysera de trailers som florerat runt internet de senaste månaderna plockas storyn upp precis där vi lämnade den. Kaoset kring King´s Landing tycks enbart spädas på ytterligare och på andra sidan havet närmar sig Daenerys och hennes jättearmé med stormsteg. Sansa Stark och Petyr Baelish ses prata om hämnd, samtidigt som Jon Snow och vildingarna växer sig större och starkare. Mycket tyder på att vi i denna säsong äntligen får bevittna det så efterlängtade upproret kring järntronen. Från manusförfattarnas sida har det som vanligt varit relativt tyst, men under Writers Guild West Awards hintade George R.R. Martin om att hans (välförtjänta) rykte om att ta livet av älskvärda karaktärer kommer tillta under kommande säsong: “Karaktärer som inte dör i boken kommer att dö. Alla bör vara på tårna, David Benioff och D.B. Weiss (manusförfattare. red anm) är blodigare än vad jag är!”.

Första avsnittet av den femte säsongen av Game Of Thrones går av stapeln den 12 april på HBO.

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Månadens TV-premiär: Game of Thrones - “Karaktärer som inte dör i boken kommer att dö.” Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17