Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Månadens komedi

This is the End

Ännu en gång samlas Seth Rogen och hans entourage kring ett manus fyllt av frispråkig kiss- och bajshumor framförd av ett gäng nöjeslystna karaktärer.

Men i denna apokalyptiska komedi spelar de inte längre samma pårökta och nersupna grabbgäng vi är vana att se – utan sig själva. Något som visar sig vara i stort sett samma sak.

end1

Som titeln antyder är This is the End ytterligare en produkt av den domedagstrend som för närvarande råder i Hollywood. Denna gång drabbas Jorden, och i synnerhet James Francos inflyttningsfest, av en rad jordbävningar som får Richterskalan att skjuta i höjden. Katastrofen blir ett faktum när flertalet av festens prominenta besökare, som Rihanna, Michael Cera och Jason Segel, trillar ner i det gigantiska slukhål som uppstått. Kvar står endast Seth Rogen, Jonah Hill, James Franco, Jay Baruchel och Craig Robinson som nu barrikaderar sig i Francos lyxvilla i tron om att kända skådespelare står högt upp på räddningsstyrkans prioriteringslista.

this-is-the-end-1

Med den gedigna uppsättningen komiker såväl som den starka och innovativa grundidén att låta dem porträttera sig själva blev This is the End en rejäl, och något förväntad, kioskvältare när den gick upp på duken i USA. Tittarsiffrorna, miljonerna och hyllningarna gick i taket redan under premiärdagen och produktionsbolaget var inte heller sena med att förlänga det amerikanska bio-kontraktet. Enligt ihärdiga rykten ska även den debuterande regissören Seth Rogen redan börjat fila på en uppföljare, som då ska utspela sig på This is the End-premiären. Med tanke på att många av dagens succékomedier, som Baksmällan och Anchorman, blir både uppföljare och trilogier låter det också relativt sanningsenligt. Om de nu överlever i den första filmen, det vill säga.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Månadens komedi - This is the End Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17