Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

En semester att dö för

Kvarteret Skatan reser till Laholm

Skilsmässa, cancer och döden är ingredienserna när Kvarteret Skatan-gänget bestämmer sig för att semestra i Laholm.

Semestern ska snart börja och vännerna Magnus, Frida, Jenny och Ulf i Kvarteret Skatan ska ge sig iväg på den årliga resan till Laholm. Magnus (Johan Glans) och Frida (Vanna Rosenberg) beslutar sig i sista minuten för att istället resa utomlands för att rädda sitt trassliga äktenskap. Även gängets eviga singel Jenny (Rachel Mohlin) planerar att strunta i resan till Laholm för att fira semestern med sin nye pojkvän. Eftersom Ulf (David Batra) inte kan acceptera att alla firar semester på olika håll lurar han i gänget att han har cancer.

För lite bakgrund

Eftersom jag tidigare bara sett enstaka klipp av tv-serien var mitt förhållande till Kvarteret Skatan i stort sett obefintligt innan jag såg långfilmen. Därför hade jag ingen aning om vad jag hade att vänta mig när jag anlände till biografen.

Efteråt känns det som om jag hade behövt se tv-serien för att förstå filmen helt ut då man har valt att hoppa direkt in i handlingen utan att presentera karaktärerna. Trots detta går det ändå hyfsat snabbt att få en inblick i vilka karaktärerna är och jag inser snabbt att karaktären Ulf, som genom sin egoistiska och manipulativa personlighet gör allt för att få som han vill, är den karaktär som jag fastnar mest för.

Bra humor men lite mesig

Många kan säkert uppfatta filmen som väldigt provocerande och okänslig då man skämtar om så allvarliga saker som cancer och döden. Trots detta blandas torr och cynisk humor på ett så pass underhållande sätt att i alla fall jag kan njuta av filmen utan att bli provocerad. I vissa fall tycker jag dock att man kunde ha tänjt på gränserna ännu mer för att ha lyckats helt. I slutändan är filmen helt enkelt för mesig.

Annons

Efter 1 timme och 24 minuter kan jag konstatera att Kvarteret Skatan reser till Laholm inte på något sätt är världens roligaste film och att jag förmodligen inte kommer att titta på tv-serien. Med detta sagt levererar filmen ändå humor på högsta nivå vid flera tillfällen.

Visa kommentarer / Kommentera nu
En semester att dö för - Kvarteret Skatan reser till Laholm
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17