Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Johnny Depps hyllning till en vän

The Rum Diary

Johnny Depp var polare med den legendariske journalisten Hunter S. Thompson. Han levde upp till rock’n’roll-myten, skapade skrivgenren Gonzo och var återkommande skribent i Rolling Stone.

Thompson varvade personligt berättande med sex och droger samtidigt som han skildrade Las Vegas, Hells Angels och den amerikanska drömmen. 2005, vid en ålder av 67, begick han självmord.

Sin storhetsperiod hade han under 1970- och 80-talen. När Depp var på besök hos Thompson någon gång under 1990-talet började filmstjärnan rota runt i en av journalistens många lådor fyllda med papper. Depp drog fram en lunta med maskinskrivna ark och Thompson utropad ”Jösses, det där är en roman som jag skrev som ung!”. Genom Depps försorg blev sedan Thompsons enda roman publicerad. Romanen har titeln The Rum Diary och handlar om en ung journalist som flyr 1950-talets New York och börjar jobba på en skabbig lokaltidning i San Juan, Puerto Rico. Där varvas journalistkneg och äventyr med stora mängder rom. Depp fick tidigt idén att göra film av romanen.

– Under inspelningen kände jag mig nära min vän igen, säger Depp om berättelsen som har tydliga likheter med Thompsons egna liv. Filmen är en hyllning till Hunter som hade älskat att få se det färdiga resultatet.

Depp gör huvudrollen som Paul Kemp och under inspelningarna i Puerto Rico tittade kompisen och rockladyn Patti Smith förbi.

Annons

– Det var märkvärdigt att se Paul Kemp förkroppsligas och bli Hunter S. Thompson i Johnny Depps skepnad. Johnny kände Hunter som ingen annan.

Någon natt efter filmbesöket vaknade Smith upp och hade en melodislinga i huvudet. Hon skrev ned den och presenterade för filmteamet. Patti Smiths låt hörs nu till filmens eftertexter.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Johnny Depps hyllning till en vän - The Rum Diary Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17