Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Nazisterna från månens baksida

Iron Sky

Ibland räcker det med en riktigt skruvad idé för att en film ska bli en snackis. Human Centipede var en sådan film. Det finska mastodontprojektet Iron Sky är en annan.

I Iron Sky smälter två av filmhistoriens mest klassiska hot samman för att göra livet surt för mänskligheten. Filmens minst sagt skruvade premiss bygger på att nazisterna efter andra världskrigets slut skickade iväg ett rymdskepp till månens baksida. Där byggde de militärbasen Schwarze Sonne för invänta rätt tillfälle att ta revansch.

När filmen tar sin början är året 2018 och vid det här laget har nazisterna byggt upp en ordentlig flotta. När USA:s sittande president Sarah Palin skickar upp en afroamerikansk astronaut i syftet att fiska röster uppdagas nazistkuppen och snart är kriget i full gång.

Lömska rymdnazister till trots är Iron Sky nästan ännu mer intressant som fenomen. Under den sex år långa produktionstiden har fansen hjälpt till med både pengar och kreativ input via det välbesökta forumet. Filmens regissör Timo Vuorensola har använt budgeten på 7,5 miljoner euro på bästa sätt för att skapa illusionen av att filmen är bra mycket dyrare än vad den egentligen är.

Iron Sky har premiär den 18 april.

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Nazisterna från månens baksida - Iron Sky Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17