Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Möt hjärnan bakom Iron Sky

Intervju Timo Vuorensola

På onsdag går science fiction-rulllen Iron Sky upp på de svenska biograferna men redan den 12 april anordnade Fantastisk Filmfestival i Lund en exklusiv förhandsvisning för sina medlemmar.

Digital Lifes Daniel Ekholm var på plats för att se filmen och ta ett snack med filmens regissör Timo Vuorensola.

Hur fick du iden till Iron Sky?
– ­­I bastun, alla bra idéer i Finland sker i bastun (skratt). Jag satt där tillsammans med min vän Jarmo som berättade att han hade haft en dröm där han cyklade bara för att upptäcka att Hitler satt på pakethållaren och skrek. Genom den diskussionen kom vi in på hur kul och galet det skulle vara att göra en film om nazister på månen och på den vägen är det.

Hur finansierar man en film om månnazister?
– Att få finansiärer att lyssna på idén var inga problem eftersom den är rätt speciell, men det var svårt att få dem att investera. Under den sexårsperiod som vi jobbade med Iron Sky så funderade vi på att lägga ner projektet flera gånger. Till slut hade vi i alla fall fått ihop 4 miljoner euro och då gick vi ut till de internetcommunityn som vi varit i kontakt med under åren för tips om teknik och idéer och frågade om de ville investera i filmen. Det ville de tydligen för genom dem så fick vi en miljon euro vilket också ledde till att vi fick in ytterligare 2 miljoner euro från andra investerare, så vi har verkligen våra fans att tacka för den här filmen.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Möt hjärnan bakom Iron Sky - Intervju Timo Vuorensola Film, Intervjuer
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17