Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Helgens biopremiärer, vecka 9

Filmerna du inte får missa

Nobelfester, demonisk ondska och förbjuden kärlek. Digital Lifes Daniel Ekholm tar pulsen på helgens biopremiärer.

The Devil inside

Isabellas mamma har suttit inspärrad på mentalsjukhus i 20 år för mord på tre personer. Isabella misstänker dock att hennes mamma inte alls är en psykiskt sjuk mördare och att en djupare ondska har besatt henne.

Pepp: Om den här filmen har gjorts rätt kan den bli hur bra som helst. Hot från mördare och spöken kan vara otäcka nog men en bra film om demonisk ondska slår dessa när som helst.

Oro: Att man har lagt ner för mycket kraft på specialeffekter istället för den väntan och ovisshet om vad som egentligen sker som bör stå i fokus.

Nobels testamente

Mitt under Nobelfesten mördas tre framstående gäster. Journalisten Annika Bengtzon blir vittne till händelsen och börjar undersöka fallet. Snart inser hon att mordet har någonting att göra med Nobels testamente.

Annons

Pepp: Skulle kunna vara väldigt spännande om man har gjort som Dan Brown och blandat spännande fiction med historiska fakta.

Oro: Att man inte alls har utgått från fakta om Nobel och istället har hittat på en helt egen historia. Svenska actionfilmer tenderar att dra iväg åt Beck-hållet och det passar sig inte på bio.

Wuthering Heights

Den unge och fattige Heathcliff tas om hand av den rika familjen Earnshaw och snart utvecklas en intensiv komplicerad relation mellan honom styvsystern Catherine.

Pepp: Filmen bygger på en klassisk roman om förbjuden kärlek vilket alltid är spännande. Intresset för detta tema kommer aldrig att dö och görs denna filmatisering bra kanske den kan bli årets kärleksfilm.

Oro: Filmatiseringar av romanen har gjorts tidigare med mer eller mindre lyckat resultat. Att få av dagens biobesökare har sett dessa kan betyda att intresse för historien saknas.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Helgens biopremiärer, vecka 9 - Filmerna du inte får missa Film, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17