Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Helgens biopremiärer vecka 17

Ett superhjälte-team, ödesbestämd kärlek eller ett fiskesamhälles förfall? Digital Lifes Daniel Ekholm tar pulsen på helgens biopremiärer.

The Avengers

Hulken, Captain America, Ironman och Thor. Tillsammans är de The Avengers, en grupp superhjältar med ett gemensamt mål, att rädda jorden från en invasion.

Pepp: Några av de största superhjältarna tillsammans i en film som har varit planerad i flera år, vad finns det inte att se fram emot?
Oro: Risken med att ha så många huvudkaraktärer är att någon får för mycket plats och någon får för lite.

The Lucky One

Filmen bygger på Nicholas Sparks bok The Notebook. Logan återvänder hem från krigets Irak vilse och utan några mål med livet. Han bestämmer sig för att söka rätt på Beth, kvinnan vars bild av en slump räddade hans liv för att tacka henne. Han finner henne och de blir vänner. Vänskapen utvecklas snart till en romans men det kommer snart visa sig att Beths liv är mer komplicerat än vad Logan tror.

Pepp: Om filmen fokuserar på hur sjukt det är att söka upp en okänd person och konsekvenserna av detta så kan det vara en mycket intressant film.
Oro: Att det blir en klichéfylld kärleksrulle utan djup.

Annons

Terraferma

Terraferma utspelar sig på en liten siciliansk ö där invånarna har livnärt sig på fiske och levt av landet i alla år. På ön bor en familj som tvingas ta livsavgörande beslut när den moderna världen börjar tränga sig på med sin turism.

Pepp: Om filmens huvudtema kommer att vara hur rika turister förstör en annars fridfull fiskeby och hur invånarna mot sin vilja tvingas acceptera detta kan bli en annorlunda och spännande form av kulturkrocksfilm.
Oro: Personligen har jag väldigt svårt för filmer som handlar om kulturkrockar eftersom komedierna som tar upp ämnet alltid överdriver humorn. Dramerna som däremot ska skildra allvaret har en tendens att överdriva åt andra hållet.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Helgens biopremiärer vecka 17 - Film, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17