Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Helgens biopremiärer, vecka 15

Triangeldrama vid det danska hovet, vänner som skaffar barn eller komplicerad kärlek? Digital Lifes Daniel Ekholm tar pulsen på helgens biopremiärer.

A Royal Affair

Prinsessan Caroline blir vid 15 års ålder bortgift med den schizofrene Kung Christian VII av Danmark. Hennes öde känns förutbestämt men så anländer läkaren John Struensee till hovet och en förbjuden romans uppstår. Genom att utöva sitt gemensamma inflytande på kungen, lyckas de sakta men säkert ta över makten och införa radikala förändringar för landet. Frågan är bara hur länge deras romans kan förbli hemlig.

Pepp: Jag har alltid varit svag för historiska filmer och historien om hur ett kärlekspar genom manipulation lyckas kontrollera ett kungadöme intresserar mig.

Oro: Att man kommer att fokusera för mycket på kärlek och romantik och glömmer bort den historiska aspekten.

Friends with kids

Jason och Julie är de två sista singlarna i sitt kompisgäng och har sett sina vänners förhållande drastiskt förändras så snart de får barn. De bestämmer sig därför för att själva skaffa barn som kompisar.

Annons

Pepp: Det är egentligen inte humorn i filmen som lockar mig utan snarare att man har valt att göra en film där familjen inte följer den vanliga normen utan att blanda in sexuell läggning.

Oro: Att filmen kommer att följa mallen för romantiska komedier vilket innebär att karaktärerna blir tillsammans i slutet.

The deep blue sea

Hester Collyer lever ett priviligierat liv i 1950-talets London, som vacker hustru till den respekterade domaren Sir William Collyer. Men så träffar hon den före detta stridspiloten Freddie och bestämmer sig till omgivningens stora chock för att lämna sitt äktenskap.

Pepp: Både Rachel Weisz och Tom Hiddleston är skådespelare som kan ge historien trovärdighet och passion.

Oro: Det känns inte som filmen tillför något nytt eller speciellt till mängden filmer som berättat historien om komplicerad kärlek.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Helgens biopremiärer, vecka 15 - Film, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17