Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Helgens biopremiärer, vecka 13

Klassisk saga, en flicka med en hemliget eller krig mellan gudar? Digital Lifes Daniel Ekholm tar pulsen på helgens biofilmer

Mirror Mirror

Nyversion av den klassiska sagan som de flesta av oss känner så väl fast med ett par ändringar. Den onda drottningen förvisar Snövit till den stora skogen i hopp om att hon aldrig ska kunna komma tillbaka. I skogen träffar Snövit på sju kortväxta banditer och tillsammans börjar de planera hur de ska störta drottningen.

Pepp: Snövit är en klassisk saga som aldrig blir uttjatad. Förhoppningsvis kan filmen få de vuxna att känna sig som barn på nytt och få barnen att vilja titta närmare på andra klassiska berättelser som allt mer faller i glömska nuförtiden.

Oro: Efter att ha sett trailern verkar det som att de har gjort om den klassiska sagan till en slapstick-komedi full med vidriga populärkulturreferenser. Risken är att denna version av Snövit kommer att ses som en blek jämförelse gentemot den andra adaptionen av Snövit som kommer i år, Snow White and the Huntsman.

Tomboy

Tioåriga Laure tas efter att ha flyttat till ett nytt område för att vara en pojke och bestämmer sig för att spela med för att passa in. Beslutet får till slut ohållbara konsekvenser, men leder också till funderingar om kön och identitet.

Annons

Pepp: Filmen har fått ta emot flera priser runt om i världen och det är alltid intressant att se en film om hur olika människor väljer att slippa känna sig utanför.

Oro: Jag är en av dem som är otroligt trött på könsdebatten kring barn. Låt barn vara barn. De bryr sig inte man ska kalla dem eller hur de ska klä sig och det borde inte vi vuxna heller göra.

Wrath of the Titans

I världens begynnelse spärrade gudarna in monster kallade Titanerna för att skydda jorden från förintelse. När Titanerna lyckas fly måste gudarna be Perseus om hjälp i striden där allt står på spel.

Pepp: Förhoppningsvis har man lärt sig av sina misstag från Clash of the Titans och gjort en bra filmatisering om gudar, äventyr och monster så som historien förtjänar.

Oro: Föregångaren Clash of the Titans var en riktig skitfilm med dåliga skådespelarinsatser även från så rutinerade skådespelare som Ralph Fiennes och Liam Neeson. Effekterna var riktigt usla och efter att ha sett trailern till Wrath of the Titans så kan jag konstatera att de inte har blivit bättre.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Helgens biopremiärer, vecka 13 - Film, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17