Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Helgens biopremiärer, vecka 11

Teatraliska muppar, vampyrer och varulvar eller politiska fiender? Digital Lifes Daniel Ekholm tar pulsen på helgens biopremiärer.

Mupparna

När Mupparnas teater hotas att bli jämnad med marken för att göra plats åt ett oljetorn måste Kermit samla ihop det gamla gänget för att stoppa planerna. Det enda sättet att göra detta är att sätta upp en ny pjäs vilket ingen av dem har gjort på flera år.

Pepp: Mupparna är en personlig favorit som alltid har levererat förstklassig komik till både ung och gammal. Det finns inget som tyder på att de inte kommer att göra så även i denna film.

Oro: Det är tolv år sedan Mupparna senast sågs på vita duken och risken finns att filmens skapare har glömt bort den humor som gjorde Mupparna så bra och istället inriktat sig på att göra en familjefilm med dagens tråkiga populärkulturhumor.

Underworld: Awakening

Den fjärde filmen i Underworld-serien. 12 år har förflutit sedan Underworld: Evolution och Selene vaknar upp efter att ha varit nedfryst bara för att upptäcka att mänskligheten nästintill har utrotat alla vampyrer och varulvar. Hon upptäcker också att hon har en dotter vars blod i fel händer kan skapa supervarulvar.

Annons

Pepp: Underworld är regisserad av svenskarna Måns Mårlind och Björn Stein vilket gör filmen lite mer intressant.

Oro: Vampyr- och varulvshypen har pågått allt för länge och har blivit väldigt ointressant. Har man inte redan berättat allt som gick att berätta i Underworld-serien? Behöver vi verkligen en fjärde?

En fiende att dö för

En expedition bestående av forskare och besättningsmän från Sverige, Norge, Tyskland, England och Ryssland beger sig till Svalbard för att undersöka teorin om att alla världsdelar en gång suttit ihop. Men under expeditionens gång invaderar Tyskland Polen och snart blir det oklart vem man kan lita på ombord.

Pepp: Verkar vara en spännande historia om hur ett krig kan göra vänner till fiender bara för att man på papperet råkar tillhöra en viss nationalitet

Oro: Filmens regissör är Peter Dalle och han har tidigare visat att han är en regissör att räkna med inom humor. Huruvida han kan leverera en bra thriller återstår att se.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Helgens biopremiärer, vecka 11 - Film, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17