Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Helgens biopremiärer, vecka 10

Hyllad stumfilm, intergalaktisk action eller dokumentärfilm? Digital Lifes Daniel Ekholm tar pulsen på helgens biopremiärer.

The Artist

George Valentin är en av de stora stjärnorna under stumfilmseran. Men så gör ljudfilmen entré och Valentin glöms snabbt bort. Istället blir den unga skådespelerskan Peppy Miller den stora stjärnan. Ödet vill dock att de båda ska träffas på ett minst sagt slumpmässigt sätt.

Pepp: En film som har vunnit fem Oscars för bland annat bästa film kan man bara inte låta bli att se. Dessutom är det en intressant idé att göra en stumfilm om stumfilmens fall.

Oro: Kommer en biopublik som vant sig vid 3d-produktioner att acceptera en drygt två timmar lång svartvit stumfilm?

John Carter

Krigsveteranen John Carter transporteras till den krigshärjade planeten Barsoom. Där blir han indragen i en konflikt av enorma proportioner mellan de krigande stammarna. Filmen bygger på den första romanen i en klassisk science fiction-serie av Edgar Rice Burroughs.

Annons

Pepp: Att filmen bygger på en välkänd och hyllad science fiction-serie borde betyda att det finns alla förutsättningar för ett fartfyllt äventyr.

Oro: Att detta bara är ytterligare en av de filmadaptioner som man har gjort för att tjäna en snabb hacka på en bokserie som inte är lämpad att bli film. Risken är att vi kommer bli överkörda av dåliga actionscener och 3d-animationer.

Våga minnas

Våga minnas är en dokumentär i vilken filmens regissör Ewa Cederstam berättar om hur hon utsattes för en våldtäkt för mer än 20 år sedan. Tidigare har hon inte velat prata om händelsen med någon och har bara försökt glömma allt. Genom Våga minnas gör hon upp med sitt förflutna.

Pepp: Verkar vara en väldigt modig film i vilken en kvinna berättar om hur hon har hanterat ett av de värsta övergrepp man kan utsättas för. Förhoppningsvis kan detta hjälpa andra som befinner sig i liknande situationer.

Oro: Det känns som om en dokumentär om våldtäkt hade varit bättre att visa på tv och på dokumentärfilmsfestivaler än i SF:s salonger.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Helgens biopremiärer, vecka 10 - Film, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17