Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Helgen biopremiärer, Vecka 16

Årets fest, poliser tillbaka i skolbänken eller en deprimerad komiker? Digital Lifes Daniel Ekholm tar pulsen på helgens biopremiärer.

Project X

Tre killar som fört en anonym tillvaro i skolan gör ett sista desperat försök att bli ihågkomna genom att anordna tidernas fest. Ryktet om festen sprider sig som en löpeld och snart har killarna helt förlorar kontrollen över situationen.

Pepp: Många har säkert varit på en fest som mer eller mindre har urartat. Den potentiella igenkänningsfaktorn kommer förhoppningsvis bjuda på flera skratt.
Oro: Att man kommer att förlita sig på att sex och toalettskämt ska bära hela filmen. Jag är också rädd att filmskaparna har valt att allt följa filmklichén som finns i de flesta av den här typen av komedier vilken innebär att allt kommer lösa sig i slutet på något orealistiskt sätt.

21 Jump Street

Två poliser får i uppdrag att gå under cover som elever på en gymnasieskola för att infiltrera ett gäng ungdomar som misstänks ligga bakom en illegal droghandel. Bygger på en tv-serie från 1987 med samma namn.

Pepp: Actionfilm möter collegefilm. Om man balanserar det på rätt sätt kan detta bli en väldigt rolig film.
Oro: Av det jag såg av tv-serien på 90-talet så var både handlingen och humorn väldigt töntig och intetsägande. Av trailern att döma ser det även ut som att man har försökt att göra en ”vit ”motsvarighet till Bad boys. Inget av ovanstående element bådar gott för filmen

Annons

Dirch

Dirch Passer var under sin aktiva tid på 50-70-talen Danmarks störste komiker. Utåt sett var han lika lycklig som framgångsrik, men privatlivet såg helt annorlunda ut. Inte minst hade han en komplicerad relation till sin partner och bäste vän Kjeld.

Pepp: Ett drama om en man vars hela yrkeskarriär går ut på att få folk att skratta men som hemsöks av inre demoner låter väldigt spännande.
Oro: Danska produktioner har en tendens att låta sina skådespelare spela över, vilket ibland ger ett oplanerad humoristiskt inslag i filmerna. Om det händer i den här filmen förlorar hela historien sin trovärdighet.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Helgen biopremiärer, Vecka 16 - Film, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17