Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Golden Globe Awards 2012

Digital Lifes Tobias Ekvall sammanfattar en händelsefattig gala.

Den 69:e Golden Globe-galan bjöd på en mer harmlös Ricky Gervais, få överraskningar och en påminnelse om vilket mediokert filmår 2011 har varit.

Golden Globe är kanske mest uppmärksammad för att vara en fingervisning för Oscargalans utgång, tills att de för två år sedan bestämde sig för att låta den brittiske komikern Ricky Gervais härja fritt som galavärd. Förra året väckte han stor uppmärksamhet när han drog kontroversiella skämt om Charlie Sheens frukostdiet, Robert Downey JR:s drogmissbruk och hur han var säker på att priset för bästa specialeffekter skulle gått till retuscherarna på Sex and the City 2.

I år är Ricky Gervais fortfarande den huvudsakliga anledningen till att man tar sig igenom denna smått sömniga uppladdning inför någonting större, även om det denna gång var avsevärt mycket snällare. Fräckast var skämten om Jodie Fosters “Beaver” och när han frågade Johnny Depp om han sett The Tourist än. Förklaringar är överflödiga.

Årets mest förväntade Golden Globe hamnade i händerna på Hollywoods största älskling, Meryl Streep för hennes porträtt av Margaret Thatcher i The Iron Lady. Detta blir förmodligen också årets mest självklara Oscar, även om filmen i sig har stött på oväntat mycket kritik för att vara sval och onyanserad.

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Golden Globe Awards 2012 - Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17