Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Från zombie till musketör

The Three Musketeers

Bioaktuella The Three Musketeers är baserad på Alexandre Dumas klassiska roman. Berättelsen har filmatiserats tidigare men är nu uppdaterad till ett 3D-äventyr där science fiction-regissören Paul W.S. Anderson skapar effekterna.

Den före detta supermodellen – och numera framgångsrika skådespelerskan Milla Jovovich – gör den kvinnliga huvudrollen som Milady. Hon har jobbat tillsammans med Anderson tidigare och är van vid det spektakulära.

– Det var inte helt enkelt att göra en actionfilm i långklänning och korsett. Jag gör en stor actionscen som involverar svärd och fäktning. Jag slog ned tio vakter och gjorde mina stunts själv. Jag älskar det! utropar Jovovich.

Hjältar, kärlek och vänskap

Filmen handlar om de välkända musketörerna Athos, Porthos och Aramis som lever något tillbakadragna. Men när den unga och äventyrslystna D’Artagnan, spelad av Logan Lerman, kommer till Paris för att uppfylla sin dröm att bli musketör startar det stora äventyret. Det vilar nu ett tungt ansvar på musketörerna att rädda Frankrike undan ett krig med England.

Paul W.S Anderson är väl bekant med berättelsen och läste De tre musketörerna redan i skolåldern.

Annons

– Det är en berättelse om hjältar, kärlek och vänskap. Den utspelar sig i Frankrike men har ett universellt tema. Alla kan identifiera sig med D’Artagnan. Han är en ung man som växer upp på landsbygden men drömmer om att åka till den stora staden där de stora händelserna utspelar sig.

Anderson har tidigare gjort sig ett namn som science fiction-regissör med filmer som Resident Evil, Alien vs Predator och Death Race. Därför var det många som blev förvånade när Anderson presenterades som regissör till The Three Musketeers, som ansågs vara en helt annan typ av film.

– Jag ser fler likheter än skillnader mellan genrerna. Genom att jobba med miljöer, kostym, smink och frisyrer skapar man en värld som är trovärdig utifrån berättelsen.

Jovovich om Milady

Milla Jovovich menar att The Three Musketeers är en modern historia trots att den utspelar sig för flera hundra år sedan.

– För mig framstår Milady som en modern kvinna i den klassiska litteraturen. Hon är en dubbelagent, hon spionerar och är en tuff tjej. Hon är inte en bara en snygging som sitter i ett hörn och väntar på att männen skall göra saker för henne. Hon ljuger, lurar och stjäl och blir stämplad som en bedragerska. Men egentligen gör hon bara allt det där som männen hela tiden har gjort. Trots hennes många dåliga sidor respekterar jag hennes sätt att leva.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Från zombie till musketör - The Three Musketeers Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17