Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Fem fantastiska Bondskurkar

Francisco Scaramanga

Medverkar i: Mannen med den gyllene pistolen
Mannen som kännetecknas av sina tre bröstvårtor, sitt iskalla pistolskytte och sin kortväxta och skrämmande betjänt Nick Nack. Det sägs att kubanen Scaramanga (spelad av Christopher Lee) tidigare arbetat för KGB men att han numer tar en miljon dollar per mord – och den enda han ser som jämbördig honom själv i konsten att mörda är Bond.

Francisco-Scaramanga2_

Auric Goldfinger

Medverkar i: Goldfinger
Scenen när Goldfinger – vars kropp gestaltas Gert Fröbe men vars röst tillhör Michael Collins – mördar en av James Bonds älskarinnor med flytande guld säger egentligen allt om varför han platsar på den här listan. Att hans plan sedan är att spränga Fort Knox och förstöra allt guld som förvaras där bara för att värdet på hans egna guldreserv ska öka gör honom bara än mer intressant.

Auric-Goldfinger_

Raoul Silva

Medverkar i: Skyfall
Den enda av de senaste årens skurkar som riktigt kan konkurrera med dåtidens underbara galningar. Och givetvis beror det mycket på att Javier Bardem gestaltar den forne MI6-agenten alldeles lysande. Dessutom suktar den blonderade Silva efter något som alla Bond-skurkar verkar vilja ha: hämnd.

Raoul-Silva-

Max Zorin

Medverkar i: Levande måltavla
För det första: A och O för en Bond-skurk är ett tufft namn och här har man verkligen hittat rätt. Att fullblodspsykopaten Zorin dessutom spelas av utmärkte Christopher Walken är givetvis ett plus. Behöver ni fler? Han är framavlad av nazister och planerar att framkalla jordbävningar för att ödelägga Silicon Valley.

Annons
Max-Zorin_

Ernesto Stavro Blofeld

Medverkar bland annat i: Agent 007 ser rött
Blofeld kännetecknas av den vita angorakatt han ständigt har i knät – och såklart att han själv verkar ha nio liv. På ett eller annat sätt har superskurken figurerat i inte mindre än sex filmer. Det där ärret i ansiktet och det kala huvudet skriker en sak: BONDSKURKANAS BONDSKURK.

Ernesto-Stavro-Blofeld_

Visa kommentarer / Kommentera nu
Fem fantastiska Bondskurkar - Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17