Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

13 efterlängtade filmpremiärer våren 2017

Vilken film ser du mest fram emot?

Assassin’s Creed, T2 Trainspotting och Guardians of the Galaxy Vol. 2 är bara några av alla filmer som går upp på bio i vår. Det här är våra säkraste biotips.

Assassin’s Creed

Biopremiär: 11 januari

När vi fick höra att det populära lönnmördarspelet Assassin’s Creed skulle bli film var den naturliga reaktionen: det här blir dåligt. När vi sedan fick höra att Michael Fassbender och Marion Cotillard skulle spela huvudrollerna tänkte vi: det här kan bli bra! Filmen är helt fristående men för någon som har spelat spelen är premissen bekant: I filmen möter vi Callum Lynch som med hjälp av en mystisk apparat får uppleva sin förfader Aguilars äventyr som lönnmördare i 1400-talets Spanien.

Vad kan gå fel?
Filmer som är baserade på kända tv-spel brukar inte bli något vidare bra och enligt kritikerna är Assassin’s Creed inget undantag. Kritiker kan visserligen ha fel, men när en film har så lågt som 19 procent på betygsajten Rotten Tomatoes ska man se upp.

Annons

Biokänsla hemma? Kolla in vårt test av projektorn Epson EH-TW5300 här.

La La Land

Biopremiär: 27 januari

Saknar du den gamla skolans Hollywood-musikaler? I så fall kommer du förmodligen att älska Whiplash-regissören Damien Chazelles storslagna film La La Land med Ryan Gosling och Emma Stone i huvudrollerna. Filmen handlar om jazzpianisten Sebastian och skådespelerskan Mia. Paret blir förälskade men ju mer framgångsrika de blir desto svårare blir det att hålla kärleken vid liv.

Vad kan gå fel?
Inte mycket. Det här ser onekligen ut att bli en riktig pärla, någonting som både filmkritiker och biobesökare på andra sidan Atlanten verkar vara ense om. Eventuellt är vi lite trötta på både Ryan Gosling och Emma Stone, men det är bara vi.

Läs även: LG 55UH770V – Testvinnare med 4k, hdr och utmärkt gränssnitt (tv-test)

xXx: The Return of Xander Cage

Biopremiär: 27 januari

Den tredje filmen om Vin Diesels extremsportande spion Xander Cage ser ut att bjuda på fetare explosioner och hårdare action än någonsin förut. Den här gången lämnar Xander sitt liv i exil för att ge sig efter den dödlige krigaren Xiang i jakten på ett kraftfullt supervapen. Innan han vet ordet av är han indragen i en konspiration som sträcker sig upp på regeringsnivå.

Vad kan gå fel?
Filmer ser ut att bjuda på halsbrytande action, kaxiga oneliners, dödsföraktade stunts och … inte så mycket mer.

Rings

Biopremiär: 3 februari

Under några år i början av 00-talet handlade precis allting om kusligt vaggande pojkar och flickor med hår ner till knäna. Mest stilbildande av de japanska skräckisarna var Ringu, som fick en ovanligt lyckad remake i och med amerikanska The Ring. Nu gör man en slags nystart för en ny generation biobesökare men premissen är den samma: om du tittar på det där mystiska videobandet kommer du att dö sju dagar senare. Twisten den här gången är att det finns en video i videon, som ingen har sett. Eh … va?

Vad kan gå fel?
Av trailern att döma kan precis allting gå fel. Om man ska gräva upp det här gamla liket får man faktiskt kladda på lite smink innan man ställer ut det för allmän beskådan.

Läs även
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

T2 Trainspotting

Biopremiär: 3 februari

Under några månader i mitten av 90-talet var den brittiska filmen Trainspotting det absolut coolaste du kunde se på bio. Irvine Welshs febriga roman om ett gäng heroinister i Skottland kom till sin fulla rätt i händerna på regissören Danny Boyle. Soundtracket träffade som en smäll på käften och skådespelarna kändes löjligt självklara i sina roller.

Det har länge varit snack om en uppföljare och nu är den äntligen här. Inte nog med att Boyle är tillbaka i registolen – i stort sett hela skådespelarensemblen är tillbaka, med Ewan McGregor i spetsen som strulputten Mark Renton.

Vad kan gå fel?
Den första filmen kändes 1996 in i minsta beståndsdel. Frågan är om uppföljaren kommer att kännas lika relevant?

The Founder

Biopremiär: 3 februari

Många är vi som smiter in på McDonalds när magen börjar kurra, men hur ofta tänker vi på hur allting började? I filmen The Founder är det just vad vi får veta. Filmen berättar om hur Ray Kroc (Michael Keaton) säljer smothieblandare till bröderna McDonald och övertalar dem att starta en kedja. När konceptet blir en succé inleds en långdragen strid om företaget.

Vad kan gå fel?
Filmen har anklagats för att vara en enda lång reklamfilm för den redan välkända snabbmatskedjan. Behöver vi en sådan?

Fifty shades darker

Biopremiär: 10 februari

Plocka fram handbojorna, dammvippan och ögonbindeln för den 10 februari släpps nästa del i den mjukporriga Fifty shades-trilogin. Anastasia Steele och Christian Grey kan tydligen inte hålla sig borta från varandra, och den här gången tränger sig svartsjukan på.

Vad kan gå fel?
Efter att ha sett Jamie Dornan som sadistisk seriemördare i briljanta tv-serien The Fall vet vi inte om vi kan se honom som sadistisk myskille utan att få ett nervsammanbrott.

Lego Batman

Biopremiär: 10 februari

Har du någon gång funderat över vad Bruce Wayne sysslar med när han inte är upptagen med att jaga skurkar iklädd fladdermuskostym? Det får vi veta i Lego Batman, som fokuserar på superhjältens vardag. Liksom i Lego-filmen är det Will Arnett som gör rösten och som hans adoptivbarn Robin hör vi Michael Cera.

Vad kan gå fel?
Det här ser ut att bli riktigt kul! Frågan är om man har några skämt kvar eller om man redan har använt alla i filmens underbara trailers?

Kong – Skull Island

Biopremiär: 10 mars

I Kong – Skull Island får vi återigen stifta bekantskap med världens kändaste filmapa. Platsen är hans eget hem Skull Island, dit en expedition ledd av Tom Hiddleston anländer. Snart inser gruppen att de är långt ifrån ensamma på ön – och att det största hotet inte alls kommer från en gigantiskt apa utan från någonting som lurar under jordens yta. I rollistan ser vi även Samuel L. Jackson, Brie Larson och John Goodman.

Vad kan gå fel?
Efter att ha sett den första trailern har vi svårt att få grepp om det är ska vara en komedi eller om det bara är en actionfilm med väldigt många skämt.

Skönheten och odjuret

Biopremiär: 17 mars

Disneys animerade film från 1991 har onekligen en speciell plats i våra hjärtan. Nu ska sagan berättas på nytt med Emma Watson i rollen som Belle, Dan Stevens som odjuret och Ewan McGregor som Lumiere. Fans till originalfilmen kan glädja sig åt att kompositören Alan Menken är tillbaka med både nya låtar och omarbetade versioner av de gamla klassikerna.

Vad kan gå fel?
Många av oss har sett den animerade filmen, så nu är det bara att hålla tummarna för att Disney har några överraskningar på lager.

Power Rangers

Biopremiär: 24 mars

Mighty Morphin Power Rangers. Om orden kittlar din nostalgitarm var du med största sannolikhet barn i mitten av 90-talet. Under några år var spandexklädda superhjältarna i tv-serien Power Rangers det absolut fräckaste som existerade och nu ska de paketeras om för att tilltala en ny generation.

Vad kan gå fel?
När den första trailern fokuserade på att visa våra hjältar innan de förvandlas till Power Rangers kunde vi inte låta bli att känna pepp. Nu hoppas vi bara att filmskaparna kan göra någonting coolt och modernt av de supertöntiga trikåerna.

Ghost in the Shell

Biopremiär: 31 mars

Masamune Shirows klassiska mangaserie Ghost in the Shell ska bli film igen, den här gången med Scarlett Johansson i huvudrollen. I filmen möter vi The Major, som är hälften människa och hälften robot. Major leder specialstyrkan Section 9, med uppdraget att sätta stopp för de allra värsta brottslingarna.

Vad kan gå fel?
En av filmens största utmaningar är att fånga originalets särpräglade manga-estetik. Efter att ha sett trailern är vi inte helt övertygade.

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Biopremiär: 5 maj

Guardians of the Galaxy blev en oväntat hit för Marvel och efter mycket tisslande och tasslande om en uppföljare är den första trailern äntligen här. Den här gången ska det nystas i mysteriet med Peter Quills föräldrar.

Vad kan gå fel?
En del av charmen med den första filmen var att ingen hade förväntat sig att den skulle vara så bra. Den här gången är förväntningarna uppskruvade till max, och nu är frågan om regissören James Gunn och gänget kan överraska en gång till. Att trailern återanvänder Hooked on a feeling känns till exempel ganska förutsägbart.

Läs även
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
13 efterlängtade filmpremiärer våren 2017 - Vilken film ser du mest fram emot? Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17