Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

De nya tv-serierna du bara inte får missa

Åtta serier som alla bör se

Med fenomenala True Detective och Looking redan i full gång är det hög tid att blicka framåt. Det här är de åtta tv-serierna du inte får missa under de kommande sex månaderna.

The Red Road
Premiär: februari

Under 2013 gav bjussade Sundance Channel alla finsmakare på lågmälda kvalitetsdramer som Top of the Lake och Rectify. I år följer man upp med ytterligare ett i samma anda i skepnad av The Red Road. Skriven av Prisoners-författaren Aaron Guzikowski och med alltjämt utmärkta Julianne Nicholson och lite otippat Jason ”Khal Drogo” Momoa i nyckelroller.

Welcome to Sweden
Premiär: 21 mars

Listans enda svenska bidrag är ett redigt stycke kulturkrockshumor signerat amerikanen Greg Poehler. Huvudkaraktären Bruce lämnar den hyfsat framgångsrika karriären på andra sidan Atlanten för kärleken till Josephine Bornebuschs rollkaraktär. Inhopp från Will Ferrell, Aubrey Plaza och inte minst Gregs syster Amy kommer tveklöst att förgylla.

Silicon Valley
Premiär: April

Även om Mike Judge slog igenom med den begåvningshandikappade duon Beavis och Butt-head så var det i kultförklarade Office Space som han kom till sin fulla rätt. En underbar film med ett pärlband av oförglömliga scener. Inte minst den när en kopiator blir svårt misshandlad till Geto Boys tunga beats. Bara en sådan sak får oss att se fram emot vad den nya HBO-serien om sex programmerare som prövar lyckan i Silicon Valley.

silicon-valley-tv-show

Turn
Premiär: April

AMC behöver nytt blod nu när Breaking Bad är avslutad och Mad Men kommer allt närmare mållinjen. Turn är kanalens hittills mest oväntade försök. Serien utspelar sig i New York sommaren 1778, under det amerikanska frihetskriget, och följer en grupp spioner under brittiska ockupationen. Kostymer och konspirationer i skönt påkostad mix.

Annons

Penny Dreadful
Premiär: Maj

Sist Showtime pysslade med skräck var i miniserien Masters of Horror, där inte minst regissören Miike Takahashis arbetsprov fick det att vändas i magen på oss. Penny Dreadful ser ut att bli en mer lättsmält anrättning när Draculas, Frankensteins och Dorian Grays livsöden flätas samman i ett oförskämt skitigt viktorianskt London. I registolen för första avsnittet sitter Oscarvinnaren Sam Mendes.

24: Live Another Day
Premiär: Maj

Efter åtta hektiska säsonger förtjänade Jack Bauer både vila och kisspaus. Nu är Kiefer Sutherlands hårda agent tillbaka! Den här gången i London och med James Bond-kompatibel undertitel. Med tolv avsnitt har säsongen halverats jämfört med de tidigare, vilket förhoppningsvis gör den redan tidspressade serien ännu tajtare.

24-Live-Another-Day

Strain
Premiär: Juli

Den romantiska bilden av vampyrer från serier som True Blood och Vampire Diaries är på väg att få sig en rejäl törn. När Guillermo del Toro och Chuck Hogan släpper lös ett läskigt virus i New York devalveras blodsugarnas sex-appeal rejält och mänskligheten tvingas kämpa för sin överlevnad. Helt enligt tidens anda kommer del Toro själv att regissera seriens första avsnitt.

Fargo
Premiär: Våren

Vi är inte direkt bortskämda med tv-serier baserade på storfilmer från 1996. Men när det nu är aktuellt är vi innerligt tacksamma att FX väljer bröderna Cohens kultiga Fargo och inte, säg, Adam Sandlers Happy Gilmore. Lagom till vårkanten återstiftar vi således bekantskapen med polischef Frances McDormand och ett vinterklätt Minnesota.

FARGO

Visa kommentarer / Kommentera nu
De nya tv-serierna du bara inte får missa - Åtta serier som alla bör se Film, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17